Mercedes komt met nieuwe teaser: zo ziet het ontwerp van de W13 eruit Formule 1
Formule 1

Mercedes komt met nieuwe teaser: zo ziet het ontwerp van de W13 eruit

Mercedes komt met nieuwe teaser: zo ziet het ontwerp van de W13 eruit

Mercedes is op nieuwjaarsdag alweer met een tweede teaser gekomen van de nieuwe W13 voor aankomend seizoen. Daarmee zijn ze de eerste die al met zoveel teasers naar buiten is getreden. Op social media toont het Duitse team hoe het ontwerp eruit komt te zien. Daarbij staat de tekst 'Nieuw jaar, nieuwe Me-recedes'. Eerder nog lieten ze al het geluid van de krachtbron horen van de nieuwe W13.

Voor dit jaar zijn er een hoop nieuwe technische reglementen ingevoerd. Daarmee zal het uiterlijk van de auto's flink gaan veranderen. In het afgelopen seizoen liet Mercedes al eens een showauto zien naar aanleiding van de nieuwe reglementen. Echter laat de nieuwste teaser een aantal verschillen zien. Zo heeft de voorvleugel maar drie elementen in plaats van vier. Ook de sidepods zijn een stuk groter en de achtervleugel heeft een andere vorm.

Mercedes gaat over op zilveren auto

Wat er verder al bekend is over de nieuwe W13, is dat ze waarschijnlijk weer overgaan op hun vertrouwde zilveren kleur. In 2020 besloot Mercedes om over te stappen op een zwarte livery, als statement voor de Black Lives Matter-beweging. Maar volgens het Duitse Bild is het plan om de auto volgend seizoen weer zilver te kleuren. Sinds 1934 draagt het team al de bijnaam Zilverpijlen.

Op dit moment is het vooral afwachten wanneer de teams hun bolide zullen presenteren aan het grote publiek. Vooralsnog heeft alleen Ferrari laten doorschemeren wanneer ze van plan zijn om hun auto te onthullen. Dat zal ergens tussen 16 en 18 februari gaan gebeuren. Wanneer Mercedes van plan is om hun wagen te presenteren, is nog niet duidelijk. Naar verwachting zal dat ook ergens halverwege februari zijn, vlak voor de start van de wintertest in Barcelona.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws