Wolff noemt mogelijke WK-kandidaten: 'Ferrari, McLaren, Aston Martin of Alpine' Formule 1
Formule 1

Wolff noemt mogelijke WK-kandidaten: 'Ferrari, McLaren, Aston Martin of Alpine'

Wolff noemt mogelijke WK-kandidaten: 'Ferrari, McLaren, Aston Martin of Alpine'

Toto Wolff verwacht dat het hele veld komend seizoen veel dichter op elkaar zal gaan zitten. Mercedes en Red Bull Racing zaten afgelopen jaar verwikkeld in een hevige titelstrijd, waardoor een groot deel van de focus daarop kwam te liggen. Dat kan ervoor hebben gezorgd dat de ontwikkeling voor 2022 op een lager pitje is gezet. Wolff denkt überhaupt een heel ander seizoen tegemoet te gaan.

'We werken allemaal onder hetzelfde financiële plafond en de concepten zijn erg nieuw', begint Wolff in gesprek met Autosport.com. Hij denkt niet alleen dat de teams hebben kunnen profiteren van een vroege ontwikkeling, ook het nieuwe 'aero handicap' systeem zal de kleinere teams een stap verder helpen: hoe kleiner het team is, hoe vaker ze gebruik mogen maken van de windtunnel. Dat moet er allemaal voor zorgen dat alles dichterbij komt te liggen.

Meer teams op het podium in 2022?

Volgens Wolff is het zeker mogelijk dat er in het komende seizoen verschillende teams op het podium komen te staan. 'Ik denk dat teams als Ferrari, McLaren, Aston Martin of Alpine in staat zijn om het gewoon heel goed te doen in het wereldkampioenschap', is de teambaas van Mercedes van mening. 'Ze kunnen met intelligente concepten komen op basis van veel meer runs dan alle anderen.'

Al met al moeten de nieuwe reglementen ervoor gaan zorgen dat Mercedes niet alleen dominant is. Daar is Wolff zich zeker van bewust. Het zal voor Lewis Hamilton niet zo gemakkelijk gaan worden om zijn achtste wereldtitel binnen te slepen. 'Ik denk dat we veel nauwere gevechten om kampioenschappen en races moeten verwachten dan we voorheen hadden, en dat is spannend', besluit Wolff.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws