Bottas over zijn periode bij Mercedes: 'Hamilton had altijd de overhand' Formule 1
Formule 1

Bottas over zijn periode bij Mercedes: 'Hamilton had altijd de overhand'

Bottas over zijn periode bij Mercedes: 'Hamilton had altijd de overhand'

Valtteri Bottas ziet zijn termijn bij Mercedes niet als succesvol. In een periode van vijf jaar bij de Duitse renstal wist de Fin geregeld races te winnen, maar dicht bij een wereldtitel kwam hij nooit. Dat is dan ook het gebied waarop Bottas denkt dat hij tekort geschoten is in zijn carrière. Vooral de snelheid van Lewis Hamilton voorkwam een titel volgens Bottas.

'Ik kan niet zeggen dat ik mijn eigen verwachtingen overtroffen heb', zo opent hij goudeerlijk in gesprek met The Race. Voor alle rijders is die coureurstitel natuurlijk het einddoel en voor Bottas is dit ook zo: 'Mijn eigen verwachtingen liggen hoog, misschien wel té hoog.' Bij Mercedes heeft hij jarenlang het materiaal in ieder geval gehad om de titel te kunnen pakken.

Bottas: 'Hamilton had altijd de overhand'

Bottas mag spreken van een mooie carrière tot dusver, waarin hij meerdere races heeft gewonnen en veel podiumplekken heeft weten te bemachtigen. Toch mist er iets: 'Ik heb het gevoel dat ik gefaald heb vanwege het feit dat ik geen coureurstitel heb weten te bemachtigen. Dat was naast Hamilton beslist niet makkelijk. Hij had altijd de overhand.'

'Mensen die de sport kennen en volgen kunnen beamen dat ik op een goede dag vrij snel kan zijn. Hamiltons basisniveau ligt echter dusdanig hoog dat het lastig is om altijd sneller te zijn', concludeer Bottas, die daarmee suggereert dat Hamilton eigenlijk consistent sneller is. Het is dan ook de zevenvoudig wereldkampioen die vier jaar op rij de titel wél wist te pakken voor het team uit Brackley.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws