Hamilton-fan lanceert petitie tegen WK-uitkomst en verzamelt 52.000 handtekeningen Formule 1
Formule 1

Hamilton-fan lanceert petitie tegen WK-uitkomst en verzamelt 52.000 handtekeningen

Hamilton-fan lanceert petitie tegen WK-uitkomst en verzamelt 52.000 handtekeningen

Een Lewis Hamilton-fan is een petitie gestart tegen de uitkomst van het Formule 1-wereldkampioenschap van 2021. De fan is het niet eens met de uitkomst van de titelstrijd en de acties van wedstrijdleider Michael Masi die een overwinning van Max Verstappen toelieten. Daarom is hij online een petitie gestart in een poging de uitkomst teniet te doen.

Mercedes besloot na de Grand Prix van Abu Dhabi niet tegen de uitkomst van de titelstrijd te protesteren, maar fans achten het blijkbaar toch noodzakelijk om een vuist te maken tegen de gang van zaken. Patel Gordon-Bennett, naar alle waarschijnlijkheid een fervent Mercedes- of Hamilton-aanhanger, besloot in actie te komen.

Hij startte een petitie op Change.org waarin hij pleit voor het ongeldig verklaren van de beslissing van de wedstrijdleiding en Hamilton uit wil roepen tot wereldkampioen van 2021. Het was immers de Brit die aan het kortste eind trok toen Masi besloot voorafgaand aan de allerlaatste ronde de safety car de pitstraat weer in te sturen. Verstappen had in die laatste ronde nieuwe banden en kon op de nieuwe set van de zachte band de wedstrijd naar zich toetrekken.

Petitie Hamilton-fan wordt 52.000 keer ondertekend

Blijkbaar zijn er meer fans die vinden dat Hamilton en Mercedes van de titel zijn bestolen. Slechts drie weken na het starten van de petitie staan er namelijk al 52.000 handtekeningen. 'Ik geloof dat de uitkomst op zondag 12 december 202`1 niet terecht is', aldus Gordon-Bennett. 'Met minder dan een ronde te gaan mochten sommige auto's die op een ronde gezet waren de safety car inhalen.'

'Dat is tegen de reglementen van de F1. Daardoor is Verstappen de mogelijkheid geboden om Hamilton te passeren en de titel te pakken', zo vervolgt hij zijn verklaring en beredeneert hij dus waarom hij de petitie gestart is. Het zal verder voor weinig verandering zorgen in de uitkomst van de strijd, maar het benadrukt goed hoe er onder de fans van de zevenvoudig wereldkampioen gedacht wordt over het einde van het kampioenschap.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws