Mercedes nog lang niet waar ze willen zijn: 'Hij moest daar ineens mee om leren gaan' Formule 1
Formule 1

Mercedes nog lang niet waar ze willen zijn: 'Hij moest daar ineens mee om leren gaan'

Mercedes nog lang niet waar ze willen zijn: 'Hij moest daar ineens mee om leren gaan'

De coureurs hebben de eerste twee trainingen in Australië al achter de rug, maar bij het team van Mercedes gaat het haast in alle opzichten de verkeerde kant op. Ook Trackside Engineering Director Andrew Shovlin weet dat de tweede vrije training allesbehalve de juiste vooruitgang liet zien, en hij keek er dan ook niet raar van op dat Lewis Hamilton vooral frustratie uitte na afloop van de sessie.

Mercedes heeft het al langere tijd lastig, en ook in 2023 kregen ze de juiste vorm maar niet gevonden. Terwijl Red Bull Racing met Max Verstappen achter het stuur de ene na de andere overwinning binnensleepte, bleef Mercedes in het rijtje met radeloze concurrenten hangen. In 2024 hoopten ze met een schone lei te kunnen beginnen en de aansluiting gaandeweg het seizoen weer te herstellen, maar vooralsnog heeft het er alle schijn naar dat het tegenovergestelde zal gebeuren. Ook Shovlin weet dat er nog werk aan de winkel zal zijn in aanloop naar de race in Australië.

Werk aan de winkel voor Shovlin en co

Volgens de Trackside Engineering Director begon de vrijdag nog prima, want de eerste vrije training beloofde volgens hem veel goeds. ‘Onze eerste training verliep eigenlijk wel prima,’ benadrukte hij in een officieel persbericht van Mercedes aan het einde van de tweede training. ‘De veranderingen die we toegepast hadden om onze performance in hogesnelheidsbochten te verbeteren en het stuiteren te verminderen leken een stap in de goede richting te zijn. De auto voelde over het algemeen gewoon heel goed aan.’

Toch ging het allemaal bergafwaarts naarmate de vrijdag vorderde, want tijdens de tweede training ontstond er al snel paniek bij de Duitse renstal. ‘Helaas was de tweede training helemaal niet zo sterk,’ gaf Shovlin ook toe. ‘Lewis (Hamilton, red.) had het idee dat we juist de verkeerde keuze hadden gemaakt door deze kant op te gaan met de veranderingen, en het was nog frustrerender dat hij ermee om moest leren gaan omdat we ze niet zo snel terug konden draaien.’ De tweede training veranderde dus al snel in een uiterst teleurstellende sessie voor de zevenvoudig wereldkampioen.

Teamgenoot George Russell had er iets minder moeite mee, aldus de Trackside Engineering Director. ‘Hij merkte wel dat de auto lastiger te besturen was naarmate de wind tijdens de tweede training sterker werd in vergelijking met de rest van de dag.’ Toch had er volgens Shovlin veel meer in kunnen zitten als alles wél naar verwachting zou lopen, en dus richt de Duitse renstal de focus op het vervolg van het weekend. ‘Uiteindelijk is het wel duidelijk dat we hard moeten werken aan het verbeteren van de auto, nog voor de derde training begint.’

Wil je F1 kijken dit weekend in Australië? Bestel Viaplay of bekijk de opties.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws