Marko doet boekje open over strijd om Red Bull-stoeltje: 'Dan mag je echt geen fouten maken' Formule 1
Formule 1

Marko doet boekje open over strijd om Red Bull-stoeltje: 'Dan mag je echt geen fouten maken'

Marko doet boekje open over strijd om Red Bull-stoeltje: 'Dan mag je echt geen fouten maken'

De strijd om het tweede stoeltje bij Red Bull Racing is nog in volle gang, maar volgens adviseur Helmut Marko is er op dit moment maar één kandidaat die serieus kans maakt. De Oostenrijker moet vooralsnog toekijken hoe Daniel Ricciardo en Yuki Tsunoda te slecht presteren bij zusterteam Visa Cash App RB, en dus heeft hij er nog lang geen vertrouwen in dat één van de beide heren een overstap aan zou kunnen.

De spanning stijgt met de seconde bij Red Bull, vooral nu de strijd om het stoeltje naast Max Verstappen compleet openligt. Het contract van Sergio Pérez loopt eind 2024 namelijk af, en als de Mexicaan dit seizoen niet naar behoren presteert loopt hij het risico dat plekje voorgoed kwijt te raken. Ricciardo, Tsunoda en zelfs reservecoureur Liam Lawson liggen namelijk op de loer om dat stoeltje van Pérez over te nemen, en de drie heren willen er alles voor doen om hun plek in de Formule 1 veilig te stellen. Toch is er volgens Marko op dit moment maar één coureur geschikt voor de ereplaats bij het topteam.

Beide RB-coureurs te langzaam tijdens de race

Volgens de adviseur is Pérez namelijk de enige coureur die goed genoeg presteert om het stoeltje bij Red Bull te verdienen. Bij Sky Sports Germany benadrukte hij dat het vooral bij RB een stuk beter zal moeten, mochten de beide coureurs de strijd nog serieus spannend willen maken. ‘Er staat natuurlijk veel op het spel, want de beide heren hopen waarschijnlijk op een plekje bij Red Bull. Op dit punt had één van de twee echt wel beter moeten zijn dan de ander.’

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

daniel ricciardo yuki tsunoda visa cash app rb wintertest bahrein 2024
Ricciardo en Tsunoda vechten niet alleen voor het team, maar ook voor hun eigen toekomst. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Volgens de Oostenrijker is dat op dit moment wel het geval, al gaat het nog niet helemaal zoals het hoort te gaan. ‘Op dit moment ligt Ricciardo wat achter en is Tsunoda dus sneller, maar buiten zijn kwalificatie om moet het alsnog beter. Tijdens de race zijn ze allebei nog te langzaam.’ De races in Bahrein en Saoedi-Arabië werden al snel heel lastig voor de beide RB-coureurs, en daardoor vertrok het team uit Faenza na beide races zonder punten op zak naar de volgende bestemming.

Puntenverlies tijdens seizoensopener doet RB de das om

Volgens Marko had dat echter anders gekund én gemoeten, want in de strijd om een Red Bull-stoeltje kunnen de coureurs zich geen fouten permitteren. ‘Ik denk dat één punt wel het minimaal haalbare was tijdens de beide races,’ stelde de Oostenrijker dan ook. ‘Het is natuurlijk heel lastig om punten te scoren buiten de top vijf teams, maar als je dan de kans krijgt mag je echt geen fouten maken. Je moet alle beslissingen op precies de juiste manier afhandelen.’ Kortom, er is dus nog werk aan de winkel als Ricciardo en Tsunoda dat Red Bull-plekje binnen handbereik willen houden.

Wil je F1 kijken dit weekend in Australië? Bestel Viaplay of bekijk de opties.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws