Mercedes-teambaas Wolff: 'Hamilton heeft gewoon meer geluk nodig' Formule 1
Formule 1

Mercedes-teambaas Wolff: 'Hamilton heeft gewoon meer geluk nodig'

Mercedes-teambaas Wolff: 'Hamilton heeft gewoon meer geluk nodig'

Teambaas Toto Wolff gelooft dat alleen pech Lewis Hamilton ervan weerhoudt om George Russell regelmatig te evenaren. In Monaco verloor Hamilton van Russell in de kwalificatie nadat hij zag dat zijn laatste vliegende ronde werd afgebroken vanwege een rode vlag. In de regenachtige race kwam Hamilton vervolgens niet voorbij Fernando Alonso, waardoor hij genoegen moest nemen met een achtste plaats. Russell werd vijfde en presteerde dit weekend opnieuw beter dan zijn teamgenoot.

Russell promoveerde deze winter van Williams naar een racestoeltje bij Mercedes om de Alfa Romeo-coureur Valtteri Bottas te vervangen als de nieuwe teamgenoot van Hamilton. De 24-jarige Brit maakte meteen een sterke indruk bij Mercedes, maar weinig mensen hadden voorspeld dat Russell tot nu toe Hamilton in bijna alle races zou verslaan. Terwijl Hamilton aanvankelijk worstelde om het maximale uit de W13-auto van Mercedes te halen, leek de zevenvoudig wereldkampioen veel meer op zijn gemak toen het team eindelijk zijn wilde stuiterproblemen onder controle had in Barcelona en erin slaagde zijn auto te laten rijden zoals hij dat graag wilde.

'Derde plaats is waar we thuishoren, maar niet waar Mercedes wilt zijn' 

Op de vraag of Russell die Hamilton verslaat nu de norm is geworden, antwoordde Wolff tegen Motorsport: 'Nee, ik denk dat als je kijkt naar de slechte periodes die Lewis had dan zit het hem niet mee. Ik bedoel, kijk naar afgelopen weekend in Monaco: contact met Esteban Ocon, hij zat vast achter Alonso, en hij had ook te maken met de rode vlag in de kwalificatie. Dus zodra deze ongelukkige situaties stoppen bij Lewis, zitten ze op hetzelfde tempo. Tijdens de ene training leidt Hamilton en tijdens de andere training leidt Russell, en dat is geweldig.'

Na al vroeg te hebben geworsteld om McLaren en Alfa Romeo te verslaan vanwege porpoising problemen, lijkt Mercedes nu het op twee na snelste team op de grid te zijn. Wolff gaf toe dat de derde plaats in het klassement is waar ze op dit moment thuishoren, maar niet waar Mercedes wilt zijn. 'Ik wil vooraan rijden, en dit zijn belangrijke lessen die we hier leren en het zal de basis zijn voor ons om weer op de lange termijn goed te presteren', aldus de Mercedes-teambaas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws