Voormalig F1-teambaas Jordan: 'Hamilton niet langer de grote man' Formule 1
Formule 1

Voormalig F1-teambaas Jordan: 'Hamilton niet langer de grote man'

Voormalig F1-teambaas Jordan: 'Hamilton niet langer de grote man'

Eddie Jordan gelooft dat George Russell zijn teamgenoot Lewis Hamilton van zijn stuk heeft gebracht na de positieve start van het seizoen. De goede resultaten van Russell heeft sommigen doen geloven dat we een wisseling van de wacht zien bij Mercedes en dat is ook de mening van voormalig teameigenaar Jordan. Mercedes is niet het enige team met een 'wisseling van de wacht', ook bij McLaren is dit volgens Jordan aan de hand. 'Norris maakt Ricciardo mentaal, fysiek en op de baan kapot.'

Van alle coureurs op de grid is Russell de enige die in de top vijf van elke race is geëindigd. Teamgenoot Hamilton kent een minder goed seizoen, want hij heeft tot nu toe een frustrerende start van zijn campagne. Na het mislopen van zijn achtste wereldtitel hoopte Hamilton dit jaar wraak te kunnen, maar omdat hij voelde dat zijn team hem geen kampioenschap winnende auto heeft gegeven, is Hamilton volgens Jordan gefrustreerd geraakt.

Toen hem op Channel 4 werd gevraagd of Russell zijn overstap naar Mercedes verdiende, zei Jordan: 'Absoluut, ik denk dat de grote verrassing is dat iedereen wereldwijd, in de Formule 1-context, denkt dat Lewis Hamilton een winnaar is. Hij is geen winnaar meer, zelfs niet in zijn team omdat Russell zijn status heeft afgepakt.'

Norris 'vernietigt' Ricciardo

Jordan ging ook nog even in op de situatie tussen Lando Norris en Daniel Ricciardo. De Brit zegt dat Lando Norris zijn teamgenoot Daniel Ricciardo 'vernietigt' sinds de Australiër vorig seizoen bij McLaren kwam.

'Ik zou vanaf nu zijn carrièrepad in de gaten zou houden, omdat ik niet zeker weet hoeveel verder hij kan gaan. Lando maakt hem mentaal, fysiek en op de baan kapot. En als je zo'n scenario binnen een team hebt, raakt het je. Hij moet wakker schrikken en het meteen omdraaien', aldus Jordan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws