Hoofd strategie bij Ferrari zag 'twee cruciale fouten' tijdens de GP van Monaco Formule 1
Formule 1

Hoofd strategie bij Ferrari zag 'twee cruciale fouten' tijdens de GP van Monaco

Hoofd strategie bij Ferrari zag 'twee cruciale fouten' tijdens de GP van Monaco

Ferrari heeft toegegeven dat het team twee cruciale fouten heeft gemaakt tijdens de Grand Prix van Monaco. Charles Leclerc lag comfortabel aan kop toen coureurs achter hem de pits in gingen om over te schakelen op de intermediates. De Italiaanse renstal reageerde te laat op de pitstop van Sergio Pérez, waardoor Leclerc zijn positie verloor aan de coureur van Red Bull Racing. Even later ging het mis toen Ferrari niet op tijd kon vertellen dat Leclerc niet de pits in moest rijden voor de overstap naar hards.

In eerste instantie wilde Ferrari reageren op de pitstop van Pérez met Carlos Sainz. 'We zeiden op het laatste moment tegen Sainz dat hij niet naar binnen moest komen', wordt Inaki Rueda, hoofd strategie bij Ferrari, geciteerd door FormulaPassion.it. Het team van Ferrari besloot om de Spanjaard buiten te houden om zo direct over te kunnen stappen op de slicks. 'We wilden in eerste instantie reageren op de pitstop van Pérez, maar we wisten al snel dat dat plan niet zou werken. Zonder het blokkeren van Latifi had Sainz gewoon de race gewonnen.'

De twee fouten van Ferrari

De hoofdstrateeg geeft toe dat het team twee fouten heeft gemaakt tijdens de race. De eerste was na de pitstop van Pérez. 'Met Sainz konden we niet meer reageren, maar we dachten dat we met Charles nog een kans hadden. Leclerc had een gat van tien seconden in de achttiende ronde, waardoor we dachten dat hij tenminste een seconde voor Pérez uit de pits zou komen. Helaas bleek Pérez heel erg snel te zijn en zo verloren we de race met Charles.'

Bij de tweede pitstop van de race ging het ook mis voor Ferrari. Rueda ziet dat dan ook als de tweede grote fout van de renstal. 'Voor een dubbele pitstop heb je een gat van zes seconden nodig, en het gat was maar vijfenhalf seconden. We wilden Charles nog vertellen om buiten te blijven, maar toen was het al te laat, waardoor hij de positie aan Verstappen verloor. We gaan er alles aan doen om in het vervolg efficiënter te zijn', besluit de strateeg van Ferrari.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws