Mercedes voorspelt lastige GP Brazilië: 'Ferrari heeft vergeleken met Red Bull voorsprong op ons' Formule 1
Formule 1

Mercedes voorspelt lastige GP Brazilië: 'Ferrari heeft vergeleken met Red Bull voorsprong op ons'

Mercedes voorspelt lastige GP Brazilië: 'Ferrari heeft vergeleken met Red Bull voorsprong op ons'

James Vowles betwijfelt of Mercedes ook tijdens de Grand Prix van Brazilië zo competitief kan zijn als in Mexico. Dat vertelt de strategisch directeur van het team in een YouTube-video. De Zilverpijlen waren tijdens de vorige race het tweede team na Red Bull Racing, maar of dat ook op Interlagos het geval is, is nog maar de vraag.

Mercedes bracht voor de Grand Prix van de Verenigde Staten een updatepakket mee en deze werkt naar behoren, merkt Vowles. 'We hebben nu een auto die in balans lijkt te zijn en goed werkt. Hoe het tijdens de komende twee races werkt, is wel lastig te zeggen', aldus de Brit. Hij zag dat Ferrari verrassend tegenviel in Mexico. 'Ik vermoed niet dat dat nog eens gebeurt naarmate de tijd vordert.'

Vowles vindt het moeilijk om te voorspellen waar Mercedes in de laatste twee races van het seizoen staat. 'Het zal echt variëren per baan. Ferrari zal niet zo ver terug van ons zijn als in Mexico. Ze zullen dichterbij zijn in Brazilië en in Abu Dhabi en het zal een heel krap gevecht worden tussen de twee teams. In vergelijking met Red Bull hebben ze nog steeds de voorsprong ten opzichte van ons.'

Mercedes ziet voorzichtig kansen voor Brazilië

Toch ziet de strategisch directeur wel kansen voor de komende race. 'In Brazilië is het een circuit waar onze beide coureurs het doorgaans goed doen en er is een sprintrace waar we meer punten kunnen pakken. En als je een auto hebt binnen een paar tienden van je concurrentie, kun je dingen laten gebeuren.' Tegelijkertijd waakt Vowles voor de concurrentie.

Hij verwacht niet op hetzelfde niveau als Red Bull en Ferrari te zitten op Interlagos. 'Misschien dat we een kleine stap terugzetten en ik verwacht zeker dat Ferrari dichterbij zit dan in Mexico. Ja, in Brazilië is het ook hoger dan normaal en we functioneren goed op banen waar veel downforce wordt gevraagd, maar dát is niet wat we in Brazilië hebben', aldus Vowles.

Video | Mercedes over kansen bij F1 GP Brazilië

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws