Vowles verklaart strategie Mercedes: 'Dachten niet dat we de snelheid van Red Bull hadden' Formule 1
Formule 1

Vowles verklaart strategie Mercedes: 'Dachten niet dat we de snelheid van Red Bull hadden'

Vowles verklaart strategie Mercedes: 'Dachten niet dat we de snelheid van Red Bull hadden'

James Vowles, de hoofdstrateeg bij het team van Mercedes, geeft toe dat de Duitse renstal een fout heeft gemaakt met haar bandenkeuze. George Russell en Lewis Hamilton begonnen allebei op de mediums terwijl de coureurs van Red Bull Racing op de softs stonden. Bij Mercedes dacht iedereen dat een éénstopper lastig zou worden met de strategie van Red Bull, maar veel coureurs lieten zien dat de banden lang goed bleven.

De Grand Prix van Mexico gaf Mercedes haar grootste kans op een zege. De Duitse renstal wilde die kans dan ook maximaliseren. 'Onze strategie was vooral gebaseerd op het feit dat we niet dachten dat we de snelheid hadden van Red Bull, dus we moesten iets anders doen', zegt Vowles bij de F1 Nation-podcast. 'Als we op de softs stonden, waren we op dezelfde plek geëindigd als waar we waren gestart. De mediums gaven ons net wat andere mogelijkheden. Dat was uiteindelijk onze fout, maar ik voel me er niet al te slecht over.'

Mercedes hoopte op snellere degradatie

Gedurende de race probeerde het team van Mercedes haar coureurs te blijven aanmoedigen. De Duitse renstal was ervan overtuigd dat de banden het een keer moesten opgeven bij Red Bull. 'In de race kan je zeker kijken naar andere teams, maar we dachten dat de strategie die Red Bull hanteerde alleen maar mogelijk was in bepaalde omstandigheden. Het zat echt op de limiet. Met onze strategie konden we makkelijk een eenstopper hanteren. Als de banden van de concurrentie verslechterden dan hadden we een kans gekregen.'

'We hadden een tweestopper ook helemaal niet afgeschreven. We hadden aan het einde zeker nog de softs op de auto kunnen zetten net als Daniel (Ricciardo, red.)', vervolgt Vowles. 'We vroegen ons alleen nog af hoeveel we zouden verliezen bij de start. We dachten dat we dat met de tow wel goed konden maken', doelt de hoofdstrateeg op de lange weg naar bocht 1. Hamilton en Russell kwamen bij de start in een gevecht met elkaar. Hierdoor kon Max Verstappen al in de openingsfase van de race een gat slaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws