'Mercedes wil overstap Hodgkinson naar Red Bull blokkeren tot eind 2022' Formule 1
Formule 1

'Mercedes wil overstap Hodgkinson naar Red Bull blokkeren tot eind 2022'

'Mercedes wil overstap Hodgkinson naar Red Bull blokkeren tot eind 2022'

De strijd tussen Mercedes en Red Bull Racing wordt ook gevoerd buiten het asfalt om, nu de overstap van Ben Hodgkinson zo lang mogelijk geblokkeerd wordt door de Duitse renstal. Het kopstuk van de Mercedes-motorafdeling zal volgens de Italiaanse tak van Motorsport.com pas eind 2022 een overstap kunnen maken naar Red Bull nu het team de langst mogelijke 'overstaptijd' eist. Pas een heel kalenderjaar na het vertrek bij Mercedes mag hij dan aan de slag bij een ander Formule 1-team.

Hodgkinson probeerde enkele medewerkers af te snoepen van Mercedes en mee te nemen naar zijn toekomstige werkgever, maar dit schoot het management van de Duitsers in het verkeerde keelgat. Naar verluidt kwam er uit Brixworth al snel een 'tegenslag'. Hodgkinson mag als antwoord mogelijk pas eind 2022 voor Red Bull gaan werken, in plaats van eerder dat jaar.

Een snelle overstap is belangrijk voor Red Bull. In 2025 moet Hodgkinson, nu nog technisch directeur bij de motorafdeling van Mercedes, een nieuwe krachtbron hebben ontwikkeld voor de Oostenrijkse renstal. In dat jaar wil het team van Christian Horner namelijk een compleet onafhankelijke motor hebben gebouwd door Red Bull Powertrains. Hodgkinson gaat dit project leiden.

Budgetplafond geen probleem voor motorafdeling Red Bull

Hoewel de Formule 1 een budgetplafond handhaaft vanaf seizoen 2021, zal dit geen invloed hebben voor de ontwikkelingen op motorisch gebied. De ontwikkeling van een krachtbron valt namelijk buiten de reglementen van het budgetplafond, waardoor er in theorie onbeperkt met geld gesmeten mag worden om de krachtbron voor 2025 te ontwerpen en ontwikkelen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws