'Hodgkinson probeert Mercedes-collega's over te halen om ook voor Red Bull te gaan' Formule 1
Formule 1

'Hodgkinson probeert Mercedes-collega's over te halen om ook voor Red Bull te gaan'

'Hodgkinson probeert Mercedes-collega's over te halen om ook voor Red Bull te gaan'

Ben Hodgkinson zou mogelijk zijn collega's bij Mercedes hebben overgehaald om zich ook aan te sluiten bij Red Bull Racing. De motorspecialist van de regerend wereldkampioenen maakt in 2022 de overstap naar het team van Max Verstappen en volgens verschillende media zorgt de Brit nu voor paniek bij Mercedes, nu hij enkele collega's zou hebben overgehaald om hetzelfde te doen.

Met Hodgkinson haalde Red Bull afgelopen week een grote vis binnen. De Oostenrijkse renstal moet vanwege de exit van motorleverancier Honda vanaf 2022 haar eigen motoren gaan ontwikkelen en met het aantrekken van ervaren personeel hoopt men flink te investeren in de toekomst. Met het aanstellen van Hodgkinson als hoofd van de ontwikkeling van de motoren lijkt Red Bull een stap in de goede richting te zetten.

Het nieuws viel vorige week zwaar bij Mercedes, schrijven veel Italiaanse en Duitse media op zondagochtend, waaronder het doorgaans goed ingevoerde Corriere Dello Sport. Hodgkinson werkt al sinds 2005 bij Mercedes en staat aan de basis van het grote succes van de Zilverpijlen in het afgelopen decennium. De ingenieur was betrokken bij de bouw en ontwikkeling van de motor, die erg succesvol was. Vanwege het nieuws van de overstap zou Hodgkinson zijn werk bij Mercedes direct moeten neerleggen van het team, om zo eventuele conflicterende belangen te voorkomen.

Vanwege een belangrijke regel omtrent personeelsuitwisseling in de Formule 1 mag Hodgkinson echter pas eind-2022 aan de slag bij Red Bull. De regels van de FIA schrijven namelijk voor dat personeel dat overstapt van het ene naar het andere team minstens een jaar niet bij een van de twee teams mag werken. Ondanks die regel is het zeer waarschijnlijk dat Hodgkinson waardevolle en bruikbare inzichten mee kan nemen naar Red Bull Powertrains, de organisatie die de Red Bull-motor vanaf volgend jaar gaat maken.

Weinig privé-obstakels voor overstap van ingenieurs

Zoals de bovengenoemde melden is het sinds de aankondiging van Hodgkinson bij Red Bull onrustig bij Mercedes. Dat zou met name te maken hebben met de suggestie dat Hodgkinson ander personeel bij Mercedes zou willen meenemen naar Red Bull. De angst voor het overstappen is met name groot omdat de drempel voor veel personeelsleden vrij laag zou zijn. De fabrieken van Mercedes en Red Bull in Groot-Brittannië liggen slechts dertig kilometer uit elkaar, waardoor ingenieurs relatief weinig persoonlijke obstakels zullen kennen bij een eventuele overstap. Volgens de buitenlandse media zal Red Bull in de komende periode proberen om nog meer personeel bij Mercedes weg te halen middels financieel aantrekkelijke contracten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws