Mercedes zet stoelendans van technisch personeel voort: twee oud-Ferrari-medewerkers naar Brackley Formule 1
Formule 1

Mercedes zet stoelendans van technisch personeel voort: twee oud-Ferrari-medewerkers naar Brackley

Mercedes zet stoelendans van technisch personeel voort: twee oud-Ferrari-medewerkers naar Brackley

Mercedes haalt voormalig Ferrari-hoofdontwerper Simone Resta en hoofd van het simulatorenteam Enrico Sampo in huis voor het 2025-seizoen. Vanwege de gardening leave mogen de heren pas na dit jaar naar Brackley verhuizen, dus de exacte datum is nog niet bekend. Het past in ieder geval in de trend, aangezien Mercedes druk bezig is om de technische leiding vast te stellen voor de aankomende jaren.

Resta, die voorheen als hoofdontwerper werkzaam was bij Ferrari en als technisch directeur bij Haas, is aangesteld als strategic development director en zal samenwerken met technisch directeur James Allison, zo meldt Autosport. Resta en Allison gaan samenwerken om vooruitgang te boeken met de lopende projecten. Sampo treedt toe als head of performance software applications. Bij Ferrari heeft Sampo lang het simulatorenteam geleid, en hij heeft uitgebreide ervaring op een gebied dat nu cruciaal blijkt te zijn voor de prestaties van de bolides voor en tijdens raceweekenden.

Hoewel beide mannen bij Mercedes hebben getekend, betekenen hun contractuele voorwaarden dat ze pas in 2025 kunnen toetreden, waarbij de exacte data van hun aankomst nog moeten worden vastgesteld. De aanstellingen komen op een moment waarop Mercedes haar structuur voor de lange termijn versterkt en gebieden bekijkt waar verbetering mogelijk is. Teambaas Toto Wolff en Allison hebben beide vorige winter langdurige contractverlengingen ondertekend, terwijl het team onlangs ook David Nelson heeft aangesteld als senior vehicle dynamicist als vervanger van prestatiedirecteur Loïc Serra, die naar Ferrari zal overstappen.

'Belangrijke aanwinst voor Mercedes'

De overstap van Resta en Sampo van Ferrari naar Mercedes komt op een moment dat het team uit Maranello zijn zinnen heeft gezet op belangrijke aanwinsten van de Duitse fabrikant. Naast het vastleggen van Lewis Hamilton voor 2025, staat Ferrari ook op het punt om Jerome D'Ambrosio binnen te halen als hoofd van haar young driver programme. De ondertekening van Resta is vooral belangrijk voor Mercedes omdat hij uitgebreide ervaring heeft in zowel de F1 als bij Ferrari.

De Italiaan is al lange tijd verbonden aan Ferrari, waarbij hij vanaf 2021 tot begin dit jaar uitgeleend was aan Haas als technisch directeur. Zijn vertrek bij Haas was zonder uitleg, omdat het onduidelijk was waarom Ferrari hem plotseling had teruggeroepen, vooral omdat duidelijk was gemaakt dat hij geen rol binnen Maranello zou krijgen. Het lijkt er nu echter op dat de ontwikkelingen bij Mercedes van invloed kunnen zijn geweest op hoe de zaken zijn verlopen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws