Ralf Schumacher bekritiseert Horner opnieuw: 'Hij zei toch dat niemand groter is dan het team?' Formule 1
Formule 1

Ralf Schumacher bekritiseert Horner opnieuw: 'Hij zei toch dat niemand groter is dan het team?'

Ralf Schumacher bekritiseert Horner opnieuw: 'Hij zei toch dat niemand groter is dan het team?'

Voormalig Formule 1-coureur en Sky Sports Deutschland-expert Ralf Schumacher was al kritisch op Red Bull Racing-teambaas Christian Horner, maar denkt nu dat het tijd wordt dat hij opstapt als hij echt denkt dat niemand groter is dan het team. De Duitser kan niet begrijpen hoe een team zo groot als Red Bull deze situatie toestaat.

Schumacher is één van de mensen die kritisch is op de situatie die er momenteel achter de schermen speelt bij Red Bull. De Duitser kaartte richting het einde van het 2023-seizoen al aan dat er naar zijn idee een machtsstrijd plaatsvond, en de zaak rondom Horner die begin februari naar buiten kwam, maakt Schumacher niet positiever over de zaak. 'Horner zei toch dat niemand groter is dan het team?' vraagt de broer van Michael Schumacher zich af bij Sport1. 'Dan moet hij zich daaraan houden en zo snel mogelijk opstappen', is Schumacher van mening.

'Één ding is zeker: zolang deze chaos voortduurt, zal het voor immense schade aan Red Bull zorgen.' Daarbij denkt Schumacher dat het niet alleen schadelijk is voor het team, maar ook voor de hele Formule 1, aangezien het een belangrijk onderwerp is waarover vooral in de eerste week van het seizoen veel over werd gesproken. 'Er werd niet meer gesproken over de sport of in ieder geval niet tot de dag van de race in Bahrein', stelt Schumacher kritisch. 'Ik vond het vooral problematisch dat hij zichzelf als een slachtoffer presenteerde in de persconferentie in Saoedi-Arabië.'

Tekst gaat verder onder de foto.

max verstappen red bull bahrein gp 2024g 24bit rgb
Andere zaken overschaduwden het eerste raceweekend van het jaar. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

'Onacceptabel dat hij er niet over wil praten'

De zaak rondom Horner kreeg begin maart een dramatische wending toen een anonieme bron een Google Drive-file rondstuurde met screenshots van de vermeende Whatsapp-gesprekken tussen Horner en een medewerkster. Vele journalisten, teambazen en andere belangrijke figuren in de paddock hebben het ontvangen. Vervolgens was de paddock in Jeddah in de ban van een mogelijke schorsing van Helmut Marko.

Momenteel is het onduidelijk wat er aan de hand is. 'Ik kan niet accepteren dat hij blijft zeggen dat hij er niet over wil praten', zegt Schumacher. 'Zo hoor je niets over de medewerkster, en dat is niet goed. Niemand praat over haar.' De medewerkster in kwestie heeft volgens BBC Sport echter een klacht ingediend bij de FIA. De FIA liet weten dat niet te kunnen bevestigen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws