Voormalig teambaas had grote verschillen niet verwacht: 'Lijkt alsof er twee kampioenschappen zijn' Formule 1
Formule 1

Voormalig teambaas had grote verschillen niet verwacht: 'Lijkt alsof er twee kampioenschappen zijn'

Voormalig teambaas had grote verschillen niet verwacht: 'Lijkt alsof er twee kampioenschappen zijn'

Voormalig Haas-teambaas Guenther Steiner had verwacht dat de onderlinge verschillen tussen de tien Formule 1-teams in 2024 kleiner zouden zijn, maar niets is minder waar. De 58-jarige Italiaan, die dit seizoen als analist werkzaam is voor het Duitse RTL, ziet Red Bull Racing er opnieuw met kop en schouders bovenuit steken en hij vestigt zijn hoop op Ferrari.

Na de eerste twee races van 2024 is duidelijk geworden dat Red Bull nog altijd de grote favoriet is. Max Verstappen won zowel in Bahrein als in Saoedi-Arabië op overtuigende wijze, terwijl teamgenoot Sergio Pérez op gepaste afstand volgde op P2. Ferrari greep in beide races respectievelijk met Carlos Sainz en Charles Leclerc de laatste podiumplaats, terwijl laatstgenoemde zelfs het punt voor de snelste raceronde voor de neus van Verstappen weg wist te kapen in Jeddah.

Ferrari heeft zonder meer progressie weten te boeken na een moeizaam verlopen 2023 en Steiner hoopt dan ook dat het Italiaanse team later in het seizoen de strijd met Red Bull aan kan gaan. 'Ik denk dat Ferrari, mits ze goed blijven doorontwikkelen, Red Bull hopelijk in het tweede deel van het seizoen uit kan dagen', zegt Steiner in gesprek met het Australische ABC, geciteerd door RaceFans.

Twee kampioenschappen

Voorafgaand aan het seizoen had Steiner niet verwacht dat de verschillen tussen de topteams en de overige teams zo groot zou zijn. In Bahrein verdeelden de coureurs van Red Bull, Ferrari, McLaren, Mercedes en Aston Martin de punten en in Jeddah leek dit opnieuw het geval te zijn. De crash van Aston Martin-coureur Lance Stroll zorgde er echter voor dat er voor de overige teams een belangrijk punt te behalen was. Dankzij belangrijk afstoppend werk van Kevin Magnussen kwam het laatste punt terecht bij Nico Hülkenberg, die Haas zo het laatste punt bezorgde.

De strijd voor het laatste punt was fel, maar Steiner had aanvankelijk niet verwacht dat dit nodig zou zijn. 'Eerlijk gezegd had ik verwacht dat het veld dit jaar dichter op elkaar zou zitten, maar het tegenovergestelde is het geval', zegt Steiner. 'We hebben nu vijf topteams en dan de overige vijf teams. Het is net alsof er twee kampioenschappen zijn', aldus de voormalig teambaas van Haas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws