Mercedes wordt afgeschreven in de strijd met Red Bull: 'Alleen Ferrari maakt kans' Formule 1
Formule 1

Mercedes wordt afgeschreven in de strijd met Red Bull: 'Alleen Ferrari maakt kans'

Mercedes wordt afgeschreven in de strijd met Red Bull: 'Alleen Ferrari maakt kans'

Voormalig F1-teambaas Eddie Jordan wijst aan dat er één team is dat de strijd aan kan gaan met Red Bull Racing, en dat is naar zijn idee Ferrari. Mercedes en McLaren hebben na de eerste twee races van het seizoen niet laten zien dat ze bijzonder veel progressie hebben geboekt, en volgens Jordan heeft Ferrari dat juist wel.

Red Bull lijkt 'gewoon' verder te gaan waar ze in 2023 mee bezig was: domineren. Na de Grand Prix van Singapore 2023 heeft Max Verstappen geen enkele race meer verloren, waardoor hij in de afgelopen twintig races maar liefst negentien zeges op zijn naam heeft kunnen schrijven. Wederom is de Oostenrijkse renstal een maatje te groot. Terwijl het nog vroeg in het seizoen is en meerdere experts hebben aangegeven dat Bahrein en Jeddah buitenbeentjes zijn betreffende het circuit en de bandendegradatie, weet Jordan zeker dat alleen Ferrari dichter bij Red Bull kan komen.

'Laten we er logisch naar gaan kijken: vier weken geleden dachten we nog dat McLaren misschien nog dichter bij kon komen', begint Jordan in de Formula For Succes-podcast. 'Maar zij zijn niet van hetzelfde niveau als Red Bull. Mercedes is ook aan het spartelen naar mijn idee. Ik moet het Vasseur nageven, hij staat vast te popelen tot Hamilton komt', gaat de Ier verder. Jordan denkt ook dat dat wederzijds is. Lewis Hamilton heeft het niet bepaald makkelijk bij Mercedes. 'Hij is ontmoedigd door de staat van Mercedes', stelt de voormalig teambaas. 'Er is een probleem voor iedereen die deelneemt, want ik zie namelijk niemand, behalve Ferrari, die serieus de strijd aan kan gaan met Red Bull.'

Mercedes maakt geen schijn van kans

In 2023 streden Mercedes en Ferrari nog om de tweede plek in het kampioenschap, maar volgens Jordan kan de Duitse renstal dat dit jaar wel vergeten. 'Mercedes en Wolff zijn een beetje hetzelfde als in 2023, of niet? Ze zijn slecht begonnen en het is moeilijk om het gat te dichten', stelt de 75-jarige. George Russell wist er in Bahrein nog wat van te maken door als derde te kwalificeren en als vijfde te eindigen. Hamilton heeft het echter moeilijk. Zowel in Bahrein als in Jeddah kwam hij buiten de top vijf over de streep. 'Je hebt nu iemand als Verstappen die al 51 punten op zijn naam heeft staan. Dat is absurd. Hoe gaat Mercedes dan mee kunnen vechten?'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws