Mol: 'De FIA kan Verstappen drie WK-punten ontnemen als Mercedes gelijk krijgt' Formule 1
Formule 1

Mol: 'De FIA kan Verstappen drie WK-punten ontnemen als Mercedes gelijk krijgt'

Mol: 'De FIA kan Verstappen drie WK-punten ontnemen als Mercedes gelijk krijgt'

Olav Mol betwijfelt of Mercedes de FIA alsnog kan overtuigen door een straf aan Max Verstappen uit te delen na de Grand Prix van Brazilië. De Red Bull-coureur kwam bijna in aanraking met Lewis Hamilton, waarbij de twee coureurs even van de baan raakten. Mercedes gaat na de race in beroep tegen de FIA, die tijdens de wedstrijd besliste niets met het voorval te doen.

Mol twijfelt of de FIA naar de Mercedes zal gaan luisteren. 'Je kunt hier alleen maar wat aan doen als je nieuw bewijs hebt', legt hij uit bij HLF8. 'De stewards hebben eigenlijk een fout gemaakt door te zeggen: 'tijdens de race hebben we niet naar de onboard van Max gekeken' Daarmee hebben ze namelijk niet kunnen zien of Max een stuurbeweging maakt waarmee hij Lewis eraf duwt.' Dat is dus ook het 'nieuwe' materiaal waarmee Mercedes naar de stewards gaat.'

Is het nieuwe bewijs ook echt nieuw bewijs?

In de ogen van Mercedes is er dus nieuw bewijs aan het licht gekomen, maar het is nog maar de vaag of Mol dat ook zo ziet. 'Ik denk niet dat Mercedes veel kans maakt. Ik twijfel of FIA het nieuwe bewijst aanneemt en het echt ziet als een nieuwe invalshoek, maar goed, Mercedes mag het natuurlijk proberen. Ieder team heeft het recht om een beslissing van de FIA aan te vechten', aldus de commentator.

`Er is op sociale media veel kritiek op het 'pietluttige' gedrag van Mercedes, maar Mol pareert die kritiek op Toto Wolff en co. 'Tja, de straf die erop zou staan is een tijdstraf van vijf seconden en dan komt Verstappen achter Valtteri Bottas terecht, waardoor er 3 WK punten zullen worden afgenomen. Daarom doen ze het en andersom zou dat ook gebeuren.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws