Hamilton krijgt geen nieuwe motor: 'Deze krachtbron zal snel vermogen verliezen' Formule 1
Formule 1

Hamilton krijgt geen nieuwe motor: 'Deze krachtbron zal snel vermogen verliezen'

Hamilton krijgt geen nieuwe motor: 'Deze krachtbron zal snel vermogen verliezen'

Het vermogen dat Lewis Hamilton had in Brazilië door zijn nieuwe motor zal niet lang even krachtig blijven, weet Toto Wolff. De Mercedes-coureur was afgelopen weekend dominant op Interlagos en was veel sneller dan titelconcurrent Max Verstappen en teamgenoot Valtteri Bottas. Door de snelheid van zijn Mercedes-motor won Hamilton veel op de rechte stukken, waardoor inhalen gemakkelijk ging. Mercedes-ingenieur Andrew Shovlin is tevreden dat het team het juiste circuit heeft gekozen voor de motorwissel.

'Er was nog niet echt een reden om de motor van Lewis te vervangen, want hij stond niet op het punt om het te begeven', zegt Shovlin tegenover Autosport.com. 'We wilden het aantal punten in Brazilie maximaliseren, wat ook had gekund omdat het een sprintrace-weekend was. We gokten dat het een baan was waarop we makkelijk in konden halen en ik denk dat we dat ook hebben laten zien afgelopen weekend.'

Ondanks dat Brazilie een aantal lange rechte stukken kent, werd het vooraf gezien als een circuit waar Red Bull Racing de overwinning had kunnen pakken. Shovlin was er dan ook niet volledig gerust op dat Hamilton de overwinning zo comfortabel binnen zou slepen. 'We moeten voor lange tijd een voordeel uit de nieuwe motor halen, dus we moesten voor Abu Dhabi wisselen. Maar het was nooit zeker dat de gok goed zou uitpakken', aldus Shovlin.

'Laatste motorwissel Hamilton'

Volgens Mercedes-teambaas Wolff is deze motorwissel de laatste die het team zou uitvoeren bij Hamilton. Het vermogen van de motor zal snel achteruit gaan, denkt de Oostenrijker. 'Ik kan garanderen dat dit de laatste motor is die Lewis zal gebruiken. Hierdoor zal hij de komende races niet meer zo dominant zijn zoals hij in Brazilië was. Zo gaat het nou eenmaal met onze krachtbronnen dit jaar, ze verliezen snel hun vermogen', concludeert Wolff.

Overwinning Verstappen met goede quotering op Sportbookies

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws