Mol: 'Je moet je realiseren dat wat Ferrari gedaan heeft heel knap is' Formule 1
Formule 1

Mol: 'Je moet je realiseren dat wat Ferrari gedaan heeft heel knap is'

Mol: 'Je moet je realiseren dat wat Ferrari gedaan heeft heel knap is'

Olav Mol zag hoe Red Bull Racing op de Red Bull Ring overklast werd door Ferrari. Max Verstappen poogde nog enkele keren om Charles Leclerc achter zich te houden, maar moest vrij snel de handdoek al in de ring gooien. In de RB18 was hij niet opgewassen tegen de kracht van de Monegask in de Ferrari, terwijl ook Carlos Sainz hem had gepasseerd als hij niet uitgevallen was met motorproblemen. Mol belicht de afgelopen Grand Prix.

'Ferrari heeft met Leclerc fair and square gewonnen', is de sportcommentator van mening. 'Je zag dat Verstappen zich ook realiseerde dat hij de pace gewoon niet had', voegt hij daaraan toe bij Grand Prix Radio. In zijn rijstijl was dit al terug te zien. Waar hij Leclerc doorgaans het leven zuur maakt, leek hij zijn toch vrij snel gewonnen te geven in Spielberg. 'Al relatief snel kwam de boordradio dat hij het niet vol zou houden.'

Red Bull doet wat het kan

Red Bull heeft gedaan wat het kon, maar wegens hevige bandenslijtage zat meer dan een tweede plek er voor de Limburger niet in. Al vroeg committeerde de Oostenrijkse renstal zich aan een tweestop-strategie, dat uiteindelijk een driestop-strategie werd. 'Beide keren lukte de undercut, maar beide keren werd hij ook op snelheid weer ingehaald. Wat dat betreft heeft Ferrari het goed gedaan', vindt Mol.

'Je moet je realiseren dat wat Ferrari gedaan heeft heel knap is. De laatste keer dat ze in Oostenrijk wonnen was in 2003', concludeert hij. Vooral Verstappen maakte de afgelopen jaren op het relatief korte circuit veel indruk. In 2019 troefde hij er Leclerc af, en in 2021 won hij er tweemaal op rij. Destijds was het titelconcurrent Lewis Hamilton die het aflegde tegen hem. Teambaas Christian Horner heeft aangegeven dat Red Bull bekijken zal waar men de fout ingegaan is, en sterker terug zal komen tijdens de eerstvolgende Grand Prix in Frankrijk.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws