Mugello, Barcelona en Paul Ricard scoren het beste in nieuwe duurzaamheidsindex Formule 1
Formule 1

Mugello, Barcelona en Paul Ricard scoren het beste in nieuwe duurzaamheidsindex

Mugello, Barcelona en Paul Ricard scoren het beste in nieuwe duurzaamheidsindex

De circuits van Mugello, Barcelona en Paul Ricard hebben het beste gescoord in een uniek rapport over de duurzaamheidsprestaties van racecircuits over de hele wereld, meldt motorsport.com. De overige F1-circuits op de huidige kalender scoorden volgens het rapport vrij laag.

Het 'Sustainable Circuits Index-witboek', dat is opgesteld door Enovation Consulting en Right Hub, gebruikt 21 verschillende branche-specifieke criteria en criteria van de Verenigde Naties om de milieuvriendelijkheid van circuits over de hele wereld te beoordelen. Het rapport, dat woensdag is gepubliceerd, is gebaseerd op bewijs dat tussen augustus en december vorig jaar werd verzameld. Het doel is om het een jaarlijks rapport te maken dat de verbeteringen die circuits uitvoeren kan beoordelen.

Voor het rapport zijn in totaal 96 permanente circuits geanalyseerd, waarvan slechts 31 hun duurzaamheidsontwikkelingen hebben onthuld. Het meest duurzame circuit was Mugello in Italië. De baan gebruikt 100 procent hernieuwbare energie en produceert 25 procent van de jaarlijkse energiebehoefte ter plaatse met behulp van zonnepanelen. Het heeft ook een regenwaterrecuperatiesysteem en meerdere waterfonteinen om de noodzaak voor plastic flessen te minimaliseren.

F1-circuits verdienden weinig sterren

Mugello scoorde 48/100 op de gehanteerde criteria, voor Barcelona (38/100) en Paul Ricard (33/100). Alle drie de circuits kregen drie van de vier maximaal haalbare sterren. Van de andere permanente F1-circuits op de kalender (het was niet mogelijk om stratencircuits te beoordelen) slaagden er slechts vier in om een enkele ster te verdienen. Dat waren Silverstone, de Hungaroring, Monza en Circuit of the Americas. De overige circuits scoorden nul sterren.

Dr. Cristiana Pace, lid van de FIA ​​Environmental and Sustainability Commission en directeur van duurzaamheidsadviseurs Enovation, gelooft dat het rapport circuitverbeteringen zal stimuleren. 'De Sustainable Circuits Index heeft als doel motorsportlocaties in staat te stellen elkaar te benchmarken en, uiteindelijk, acties en veranderingen te versnellen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws