Wolff rekent op herstel Hamilton wegens bewijs uit 2021-titelstrijd met Verstappen Formule 1
Formule 1

Wolff rekent op herstel Hamilton wegens bewijs uit 2021-titelstrijd met Verstappen

Wolff rekent op herstel Hamilton wegens bewijs uit 2021-titelstrijd met Verstappen

Toto Wolff twijfelt er niet aan dat Lewis Hamilton terugveert van zijn dramatische 2022-seizoensstart. De Engelsman staat zevende in het coureursklassement en lijkt van Mercedes dit jaar het materiaal niet te krijgen om voor de wereldtitel te vechten. Toch verwacht Wolff dat zijn stercoureur zich zal herpakken, net zoals veel andere grootheden in het verleden gedaan hebben.

Wolff, die na Imola in gesprek ging met RaceFans, zag recentelijk nog hoe Hamilton zich uit een zeer benauwde situatie wist te redden. 'Vorig jaar wist hij de concurrentie ook nog bij te halen', herinnert de Oostenrijker zich. 'Hij heeft toen samen met het team voor de wereldtitel gevochten nadat hij deze al kwijt leek te raken op zaterdag in Brazilië.'

Wolff doelt op de achterstand die Hamilton goed te maken had naar Max Verstappen in het wereldkampioenschap. Ook in Brazilië móést Hamilton winnen om Verstappen van de wereldtitel te houden, en toen hij gediskwalificeerd werd door een technische fout bij zijn achtervleugel, en daardoor de sprintrace vanaf de twintigste plek moest beginnen, leek deze titelstrijd ten einde te komen. Hij wist de hoofdrace uiteindelijk alsnog te winnen.

Wolff over Hamilton: 'De echte sterren veren terug'

Dat scenario van 2021 is voor Wolff voldoende bewijs voor dat een terugkeer van de Mercedes-rijder mogelijk is. 'Hamilton is de beste coureur ter wereld, maar heeft nu gewoon het materiaal niet om te tonen dat hij dat is. De echte sterren veren terug', benadrukt hij. De W13 heeft inderdaad te weinig snelheid, wat bij George Russell minder te zien is dan bij zijn ervaren collega.

Wolff meent dat alle grote rijders uit het verleden momenten gekend hebben waarop het allemaal niet even soepel verliep: 'Er schiet mij geen enkele grootheid te binnen die niet op een gegeven moment geworsteld heeft in zijn carrière. Dat is bij hem nu ook het geval. Hij gaat het team helpen met het oplossen van de problemen. We steunen elkaar door dik en dun.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws