Update III | Hamilton naar alle waarschijnlijkheid geen mede-eigenaar Chelsea FC Formule 1
Formule 1

Update III | Hamilton naar alle waarschijnlijkheid geen mede-eigenaar Chelsea FC

Update III | Hamilton naar alle waarschijnlijkheid geen mede-eigenaar Chelsea FC

Mercedes-coureur Lewis Hamilton en tennisster Serena Williams hebben miljoenen ponden over voor de overname van Engelse voetbalclub Chelsea FC, weet Sky Sports. De twee sporters zullen niet zelf de voetbalclub overnemen. Beiden hebben ongeveer tien miljoen pond gestopt in het bod van Martin Broughton.

Sky Sports heeft de volledige lijst van investeerders in kunnen zien die het bod van Broughton ondersteunen. De Brit was voeger de voorzitter van een andere voetbalclub, namelijk Liverpool FC, en hij was ook de voorzitter van luchtvaartmaatschappij British Airways. Chelsea FC zit sinds de invasie van Rusland in Oekraïne zonder eigenaar, aangezien Roman Abramovich, een Russische oligarch, zijn taken had neergelegd. Hamilton en Williams zijn dus uit het oog springende namen in de lijst van investeerders.

Zowel Hamilton als Williams zijn door de jaren heen prominente investeerders geworden. De zevenvoudig wereldkampioen heeft zelf meerdere bedrijven geholpen tijdens hun opstartfase. Bronnen die dicht bij de twee sporters staan, zeggen dat ze allebei ongeveer tien miljoen pond stoppen in het project van Broughton. De bronnen stellen ook dat Hamilton en Williams de diversiteit binnen de organisatie van de voetbalclub willen stimuleren.

Vreemd bod voor Hamilton

Meerdere sporters hebben aandelen in verschillende teams, dus dit bod komt niet volledig uit de lucht vallen. Desalniettemin heeft Hamilton in eerdere interviews aangeven dat hij een supporter is van Arsenal FC, een andere club uit Engeland. Aangezien zowel Chelsea FC als Arsenal FC uit Londen komen, bestaat er een rivaliteit tussen beide ploegen. Het is dus uiterst merkwaardig dat Hamilton Chelsea FC uit de brand gaat helpen.

Hamilton doet bod op voetbalclub Chelsea FC

Update 18.15u (21/4) | Verstappen reageert op Chelsea-geruchten Hamilton: 'Dacht dat hij voor Arsenal was?'

Max Verstappen heeft gereageerd op de geruchten dat Lewis Hamilton geïnvesteerd heeft in een bod om voetbalclub Chelsea FC te kopen. De Mercedes-coureur zou, samen met tennisster Serena Williams, zo'n tien miljoen pond in de overname gepompt hebben. Verstappen is verrast door het nieuws, gezien Chelsea de stadsrivaal is van Hamiltons favoriete club Arsenal.

'Ik ben een PSV-supporter en ik zou nooit Ajax kopen', opent de Red Bull Racing-coureur tegenover The Independent. 'En als ik een voetbalclub zou kopen, zou ik de volledige eigenaar willen worden om de beslissingen zelf te kunnen nemen. Ik dacht dat hij voor Arsenal was? Het is best interessant als je als Arsenal-supporter voor Chelsea kiest, maar iedereen doet wat hij wil met zijn geld. We zullen het wel zien.'

Update II 16.40u (27/04) | Hamilton vooral sportliefhebber: 'Mijn zus zei dat ik Arsenal moest supporten'

Het leek algemeen bekend dat Lewis Hamilton een supporter was van de voetbalclub Arsenal FC. Desalniettemin heeft de Mercedes-coureur deze uitspraken enigszins genuanceerd. Volgens de zevenvoudig wereldkampioen zou zijn zusje gezegd hebben dat hij supporter moest zijn van Arsenal FC. Momenteel lijkt Hamilton te investeren in een overname van een andere Londense voetbalclub, namelijk Chelsea FC.

De coureur zegt vooral een sportliefhebber te zijn in het algemeen en dat hij deze kans niet kan laten liggen. 'Het is de kans om deel te nemen aan iets moois', wordt Hamilton geciteerd door Motorsport.com. 'Het draait allemaal om de lokale gemeenschap. Dat is wat een voetbalclub zo mooi maakt.' De voornaamste reden voor de coureur om geld in te leggen in de overname van de voetbalclub is omdat hij de club diverser wil maken. Chelsea FC zit momenteel ook zonder eigenaar, waardoor een dergelijke overname mogelijk is.

Update III 19.20 (29/04) | Hamilton naar alle waarschijnlijkheid geen mede-eigenaar Chelsea FC

Het lijkt erop dat Lewis Hamilton geen mede-eigenaar zal worden van Chelsea FC. Het bod van Martin Broughton, waar de zevenvoudig wereldkampioen miljoenen in heeft geïnvesteerd, lijkt geen kans meer te maken, meldt Reuters. Het consortium dat wordt geleid door Todd Boehly lijkt op dit moment de voornaamste kandidaat om de voetbalclub over te nemen. Boehly is mede-eigenaar van honkbalclub LA Dodgers.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws