Newey gaat in op zijn F1-toekomst: 'Op een gegeven moment ga ik waarschijnlijk weer' Formule 1
Formule 1

Newey gaat in op zijn F1-toekomst: 'Op een gegeven moment ga ik waarschijnlijk weer'

Newey gaat in op zijn F1-toekomst: 'Op een gegeven moment ga ik waarschijnlijk weer'

Red Bull-ontwerper Adrian Newey heeft onthuld dat hij een terugkeer in de Formule 1 na zijn vertrek bij de Oostenrijkse renstal toch niet uitsluit. De Brit werd in zijn besluit om toch op een gegeven moment terug te keren in de koningsklasse van de motorsport geïnspireerd door een bekende naam in het Formule 1-wereldje.

Newey kondigde begin mei aan bij Red Bull te vertrekken, na achttien jaar lang bij de Oostenrijkse renstal te hebben gewerkt. Wilde geruchten gaan sindsdien rond over de toekomst van de topontwerper, die aan zowel Mercedes, Ferrari als Aston Martin werd gelinkt. Hoewel de Brit nog geen concrete toekomstplannen in de Formule 1 heeft, verklapt hij wel dat hij een terugkeer naar de motorsport niet uitsluit.

Newey werd voor een evenement van Oyster Yachts geïnterviewd door zijn manager Eddie Jordan, en in dat interview onthulde de 65-jarige ontwerplegende dat hij 'serieus overwoog om van team te veranderen, ergens anders heen te gaan en nog vier of vijf jaar door te gaan of wat dan ook', al heeft de Brit niet ontzettend veel haast om weer in de Formule 1 terug te keren. 'Ik voel me een beetje moe op dit moment, maar op een gegeven moment ga ik waarschijnlijk weer', aldus Newey.

Newey beïnvloed door Ecclestone

De Britse topontwerper legt uit dat zijn besluit om toch na zijn vertrek bij Red Bull op een gegeven moment weer aan het werk te gaan, is beïnvloed door twee factoren. De eerste factor was dat zijn vader op zijn 65ste met pensioen ging en vervolgens 'een beetje de weg kwijt was, zijn mojo een beetje kwijt was'. De andere factor was dat hij motorsportveteranen Bernie Ecclestone en Roger Penske, die respectievelijk in de 90 en 80 zijn, vroeg naar hun pensioen. 'Ze zeiden allebei dat de hersenen net spieren zijn, ze hebben oefening nodig dus dat moet je blijven doen', aldus Newey.

Het vertrek van de Britse ingenieur bij Red Bull werd wereldnieuws toen dit begin mei naar buiten kwam, iets wat de ontwerper zelf niet had verwacht. 'Ik had nooit gedacht dat het groot nieuws zou worden, dus het was bijna een schok om in alle kranten en op tv te komen', gaf hij eerlijk toe, in het interview met zijn manager. Ook ging de topontwerper nog even wat dieper in op zijn redenen om bij Red Bull te vertrekken. 'Weglopen bij Red Bull was een heel moeilijke beslissing, maar het was er een die ik om een heleboel redenen moest nemen. Ze waren mijn familie.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws