Grote verbazing bij Horner over manager Newey: 'EJ, je bent een sluipmoordenaar' Formule 1
Formule 1

Grote verbazing bij Horner over manager Newey: 'EJ, je bent een sluipmoordenaar'

Grote verbazing bij Horner over manager Newey: 'EJ, je bent een sluipmoordenaar'

Eddie Jordan geeft aan dat hij door Christian Horner een sluipmoordenaar werd genoemd tijdens Adrian Newey’s vertrekonderhandelingen. In de aankondiging van Newey’s afscheid werd Jordan benoemd als vriend en manager, wat betekent dat hij de topontwerper van Red Bull Racing hielp om vroegtijdig zijn contract te beëindigen. ‘Niemand zag het aankomen’, zegt co-presentator David Coulthard bij de Formula for Success-podcast.

De top van Red Bull wist volgens Jordan niet dat hij Newey’s manager was. Horners mond zou zelf open zijn gevallen, geeft de Ier nu aan. ‘Weet je hoe Christian mij noemde? Weet je hoe hij me noemde toen hij erachter kwam?’ vraagt Jordan aan zijn co-presentator. ‘Allereerst, zijn mond hing open tot het onderste van zijn broekspijpen’, gaat hij verder. ‘Het is sowieso al een grote mond. ‘EJ, je bent een stille moordenaar’, zei hij tegen me.

Jordan als Newey's manager was een grote verrassing

‘Ik weet niet wat een sluipmoordenaar is’, benadrukt de voormalig teambaas. ‘Misschien kun jij het ons vertellen, DC. Wat is dat?’ vraagt hij aan Coulthard, die zelf ook ooit voor het team van Horner reed. De Schot ziet er de humor wel van in. ‘Je kan beter een sluipmoordenaar zijn dan dat iemand je al aan hoort komen’, meent hij. ‘Niemand zag dat aankomen. Niemand wist dat je Adrians manager was.’

De teambaas van Red Bull is ervan overtuigd dat het ook zonder Newey gaat lukken succesvol te blijven. ‘Ik heb er uitgebreid over gesproken met Adrian en zijn standpunt is erg duidelijk’, verklaarde hij in Miami. ‘We hadden een goede relatie en dat blijft ook zo. We zijn zowel vrienden als collega’s en hij heeft enorm veel voor dit team gedaan’, prijst hij de vertrekkende ontwerper. ‘Het is jammer dat hij gaat, maar hij laat het team goed achter. We hebben een goede groep mensen die ons verder vooruit kan helpen.’ Newey verlaat Red Bull nog niet helemaal, want de ontwerper werkt eerst nog verder aan het RB17-hypercarproject.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws