Newey maakt het verschil: 'Red Bull heeft het voor elkaar, niemand anders' Formule 1
Formule 1

Newey maakt het verschil: 'Red Bull heeft het voor elkaar, niemand anders'

Newey maakt het verschil: 'Red Bull heeft het voor elkaar, niemand anders'

Tom Clarkson stelt dat Red Bull Racing momenteel op eenzame hoogte staat wat betreft het potentieel uit de auto halen. De Brit ziet daarin een belangrijke rol weggelegd voor Adrian Newey, die in zijn ogen het verschil maakt ten opzichte van de concurrentie. Daar waar de andere teams niet in de buurt komen van het maximaliseren van de potentie, ziet hij één team dat zich op termijn wel eens zou kunnen gaan meten met Red Bull.

Clarkson ziet bij F1 in de F1 Nation-podcast dat Newey het verschil maakt bij Red Bull Racing ten opzichte van de andere teams. 'Ik blijf erbij dat Adrian Newey meer tijd besteedt aan de ophanging van de Red Bull van dit jaar. Dat is waar de prestaties zitten, het draait allemaal om het handhaven van een soepele rijhoogte zo laag mogelijk met deze auto's. Red Bull heeft het voor elkaar, niemand anders, en dat is het verschil in prestaties tussen de auto's.'

De Brit stelt dan ook dat niemand behalve de Oostenrijkse renstal het volledige potentieel van de auto weet te benutten. 'Die beschuldiging kun je momenteel aan negen Formule 1-teams richten, nietwaar? Iedereen behalve Red Bull presteert ondermaats op dit moment. Je ziet in de Red Bull wat de ultieme prestatie in deze reglementen is, en niemand anders is dat', stipt hij nogmaals aan dat niemand aan de prestaties van Red Bull kan tippen.

Aston Martin komt eraan

Toch is er een ander team dat ook wel indruk weet te maken op Clarkson. 'Om van zo ver en zo snel te komen als Aston Martin heeft gedaan, verrichten ze fenomenaal werk. Ik denk dat het een kwestie van tijd is. Hun traject is op dit moment schitterend en zolang ze dat kunnen volhouden, zullen ze er zijn als tegenstander voor Red Bull, hopelijk vrij snel, voor het einde van het seizoen', zo zegt hij, waarna hij benadrukt geen voorkeur te hebben. 'Ik hou gewoon van competitie en ik denk dat ik voor alle neutralen spreek als ik zeg dat we gewoon een gevecht aan de top willen zien.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws