McLaren onthult speciale Triple Crown-livery voor komende twee Grands Prix Formule 1
Formule 1

McLaren onthult speciale Triple Crown-livery voor komende twee Grands Prix

McLaren onthult speciale Triple Crown-livery voor komende twee Grands Prix

Dit jaar viert McLaren haar zestigste verjaardag en dus wordt de MCL60 in speciale kleuren gehuld die doen denken aan de behaalde successen. Met deze livery zal zowel de Grand Prix van Monaco als die van Spanje verreden worden. Zak Brown, Lando Norris en Oscar Piastri reageren verheugd op de livery die doet terugverwijzen naar de gloriejaren van het team.

De kleurencombinatie waarin Lando Norris en Oscar Piastri hun auto's over de circuits zullen sturen doet denken aan de glorietijden waarin het team successen wist te boeken in de Indianapolis 500, Monaco Grand Prix en de 24u van Le Mans. Winst in deze drie races wordt de Triple Crown genoemd. De eerste van de drie werd gewonnen door Johnny Rutherford tijdens de editie van 1974, Alain Prost wist in 1984 de Monaco GP te winnen en in 1995 werd Le Mans gewonnen met de F1 GTR McLaren-auto. De zwarte kleur aan de voorkant van de auto verwijst naar de Le Mans-auto, het wit in het midden naar de F1-bolide van Prost destijds en het oranje aan de achterkant is in stijl met de Indy 500-bolide van Rutherford.

'Na de grootste prestatie in de autosport door het voltooien van de Triple Crown, zijn we trots om de rijke geschiedenis van McLaren Racing te vieren met een speciale livery tijdens de Grand Prix van Monaco in 2023. In lijn met de viering van onze 60e verjaardag en ter ere van de nalatenschap van Bruce McLaren is de unieke livery een eerbetoon aan de drie overwinningen die de Triple Crown vormen', zo reageert CEO van McLaren Zak Brown op de tijdelijke livery van het Formule 1-team.

Coureurs voelen zich bevoorrecht

Ook Lando Norris is positief over het nieuwe uiterlijk van zijn MCL60. 'Het is een voorrecht om betrokken te zijn bij de viering van de 60e verjaardag van McLaren Racing en het combineren van drie iconische racewinnende McLaren-kleuren in één voor de Grand Prix van Monaco in 2023 wordt een bijzonder moment voor het hele team. McLaren heeft een indrukwekkende staat van dienst in Monte Carlo en op persoonlijk vlak was het een grote eer om tijdens de race van 2021 een podiumplaats te hebben behaald', aldus de Brit, die verwijst naar de race waarin McLaren eenmalig in een Gulf-livery reed. 'We zullen hard racen in een prachtige auto om Bruce McLaren en de geweldige nalatenschap van het team te vieren.'

Bij de andere coureur van het Formule 1-team, Oscar Piastri, overheerst trots om met deze livery aan de start van de Monaco GP te mogen staan. 'De Triple Crown-kleurstelling ziet er ongelooflijk uit en ik kan me geen betere manier voorstellen om mijn eerste Grand Prix van Monaco als Formule 1-coureur met McLaren Racing te beleven. Bruce McLaren won in 1962 in Monte Carlo en het McLaren-team heeft zo'n rijke geschiedenis in de Grand Prix van Monaco. Ik zal me ongelooflijk trots voelen als ik in de MCL60 op de grid sta, met dezelfde kleuren als de drie Triple Crown-winnende racewagens.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws