Nieuwste F1-circuit in Miami voor 95 procent gereed: 'Alles is geperfectioneerd' Formule 1
Formule 1

Nieuwste F1-circuit in Miami voor 95 procent gereed: 'Alles is geperfectioneerd'

Nieuwste F1-circuit in Miami voor 95 procent gereed: 'Alles is geperfectioneerd'

Het circuit waarop de Grand Prix van Miami zal worden verreden is bijna gereed voor gebruik. Over drie weken staat de eerste race in de geschiedenis van de Formule 1 op het stratencircuit gepland. De organisatoren van de race hoeven zich alleen nog te focussen op enkele kleine werkzaamheden. Zo moeten tijdelijke gebouwen af worden gemaakt en wordt de run off blauw geverfd.

Op 8 mei gaan de vijf rode lichten uit voor de eerste race op de Miami International Autodrome. Het stratencircuit is gelegen rondom het Hark Rock Stadium in de stad. De baan is nu voor 95 procent gereed. 'We zitten echt in de laatste fase', meldt Richard Cregan, CEO van de Grand Prix van Miami, bij Autosport.com. 'We zijn heel erg blij met de progressie die we hebben geboekt en dat is te danken aan al het harde werk dat geleverd is.'

De baan zal ongeveer 5,5 kilometer lang zijn en de coureurs zullen tegen de klok in rijden. De gemiddelde snelheid per ronde zal op ongeveer 217 kilometer per uur liggen. 'We hebben geprobeerd om een baan te ontwerpen waar Formule 1-rijders graag op racen', vervolgt Cregan. 'Bovendien willen we de fans iets van topklasse kunnen bieden.'

CEO GP Miami: 'Alles staat zoals het ontworpen is'

De CEO van de Grand Prix van Miami heeft meegedaan aan meerdere projecten in de Formule 1. Zo was Cregan ook betrokken bij de projecten van de Sochi Autodrom in Rusland en het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi. 'Ik heb al op veel verschillende locaties rondgelopen, maar ik heb nog nooit zoveel inspanning gezien om het circuit te perfectioneren. Alles staat zoals het ontworpen is', aldus Cregan.

Lees ook

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws