Verstappen groeit door tegenslagen bij Red Bull: 'Progressie nooit een rechte lijn' Formule 1
Formule 1

Verstappen groeit door tegenslagen bij Red Bull: 'Progressie nooit een rechte lijn'

Verstappen groeit door tegenslagen bij Red Bull: 'Progressie nooit een rechte lijn'

Max Verstappen zegt dat hij een sterker persoon is geworden door alle tegenslagen die hij te verwerken heeft gehad. De Red Bull Racing-coureur viel dit seizoen in twee van de drie races uit en lijkt een loodzware titelrace tegemoet te gaan. Desalniettemin gebruikt de Nederlander deze problemen als extra motivatie om te groeien als individu.

Door zijn tweede uitvalbeurt van het seizoen staat Verstappen momenteel op 46 punten achterstand ten opzichte van WK-leider Charles Leclerc. De Red Bull-rijder gaat nu met het team samenwerken om dingen te verbeteren. 'Je moet constant samenwerken met het team om je heen', vertelt Verstappen in een video van sponsor Bybit. 'Je krijgt alleen maar meer ervaring door allerlei verschillende situaties die je meemaakt.'

De regerend wereldkampioen heeft al eerder moeilijke dingen meegemaakt in zijn Formule 1-carrière. Hij probeert het positieve van deze moeilijkheden in te zien. 'Progressie is nooit een rechte lijn naar boven. Je hebt altijd moeilijkheden en tegenslagen, maar daar kun je van leren. Je moet ook fouten maken en tegenslagen hebben om te groeien als persoon.'

Pérez: 'Red Bull geeft mij alles wat ik nodig heb'

Teamgenoot Sergio Pérez heeft in zijn tijd bij Red Bull ook voor hete vuren gestaan. De Mexicaan merkt dat zijn team hem daar altijd doorheen heeft gesleept. 'Voor mij was het eerste jaar bij het team heel erg uitdagend, maar ik krijg heel veel support van Red Bull. Ik krijg alle middelen die ik nodig heb. Het team heeft mij heel erg geholpen om mij naar een hoger niveau te tillen', aldus Pérez.

Lees ook

Verstappen en Pérez over samenwerking met Red Bull

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws