Horner ziet heikel punt voor F1-teams: 'Verliezen van vracht kan voor chaos zorgen' Formule 1
Formule 1

Horner ziet heikel punt voor F1-teams: 'Verliezen van vracht kan voor chaos zorgen'

Horner ziet heikel punt voor F1-teams: 'Verliezen van vracht kan voor chaos zorgen'

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner denkt dat de vracht van de Formule 1-teams nog weleens voor problemen kan gaan zorgen. De sport verrijdt dit seizoen een recordaantal van 23 races, waarbij er meerdere double en triple headers op de kalender staan. Door het drukke schema van de Formule 1 kan het verliezen van vracht mogelijk voor chaos zorgen. Bovendien zorgen de budgetlimieten en de groeiende inflatie voor problemen met de kosten van het vervoeren van de vracht.

Een probleem met de vracht is al vaak genoeg voorgekomen in de Formule 1. Ook dit seizoen heeft een team in de sport gekampt met deze moeilijkheden. Haas kreeg haar onderdelen niet op tijd binnen tijdens de testdagen in Bahrein, waardoor het team twee sessies moest missen. 'Door de volle kalender en strakke tijdschema's zal de vracht een grote uitdaging worden dit seizoen', stelt Horner bij de Britse tak van GPFans. 'Met alle double en triple headers die eraan komen, zal het verliezen van deze vracht grote schade aan kunnen richten.'

Horner: 'F1 moet hier snel naar gaan kijken'

Naast het drukke schema wordt de Formule 1 ook geraakt door de stijgende kosten. Overal in de wereld worden de kosten voor huishoudens een stuk duurder door de groeiende inflatie. Door de huidige budgetlimieten kunnen de kosten van de vracht een probleem veroorzaken voor de teams in de autosport. 'De vracht valt ook binnen deze limieten. Ik vind dat we op zoek moeten naar een toelage die de inflatie dekt.'

De Formule 1 is volgens de Red Bull teambaas bewust van wat er op het moment speelt. Desalniettemin geven enkele teams op het moment tegengas. Haas, Alfa Romeo en Alpine vinden dat de budgetlimieten moeten blijven zoals ze zijn. Horner geeft aan dat er momenteel wel gesprekken zijn tussen de Formule 1-teams. 'We zijn opzoek naar een bruikbare oplossing. We moeten deze problemen tackelen en dat moet het liefst vroeger dan later gebeuren', aldus de Brit.

Lees ook

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws