Norris dacht in slotfase niet aan Rusland 2021: 'Ik dacht: wat ga ik zeggen?' Formule 1
Formule 1

Norris dacht in slotfase niet aan Rusland 2021: 'Ik dacht: wat ga ik zeggen?'

Norris dacht in slotfase niet aan Rusland 2021: 'Ik dacht: wat ga ik zeggen?'

Lando Norris is blij dat hij zijn critici nu de mond heeft kunnen snoeren. De afgelopen jaren werd hem meermaals verweten dat hij niet met de druk om zou kunnen gaan en dat hij waarschijnlijk nooit zou winnen in de Formule 1, maar afgelopen zondag wist de McLaren-coureur hun ongelijk te bewijzen door op het Miami International Autodrome eindelijk zijn eerste overwinning in de koningsklasse van de autosport te boeken.

In de afgelopen jaren liet Norris geregeld zijn klasse zien, maar een overwinning pakte de Brit nog nooit. In Miami was het zondag dan eindelijk raak. Nu het gelukt is, erkent de Brit dat er een behoorlijke last van zijn schouders is gevallen. 'Ik zou graag willen zeggen dat dit niet zo is, maar het is wel zo', zegt Norris in de persconferentie na de race. 'Het is geweldig om die eerste zege te pakken. Ik ben er natuurlijk al een paar keer dicht bij geweest, maar het lukte tot dusver nog niet.'

Toch stelt Norris ook dat hij wist dat deze dag eraan zat te komen. 'Veel mensen twijfelden eraan of ik in staat zou zijn om een race te winnen, maar ik maakte me daar nooit zorgen om. Ik heb er dit jaar meer dan ooit vertrouwen in gehad dat ik de kwaliteiten heb (om te winnen) en dat het team heeft wat nodig is. Ik heb geduld gehad en ik wist dat mijn tijd zou komen', aldus Norris.

Tekst gaat na de afbeelding verder.

mclaren gp miami 2024 norris
Norris twijfelde niet aan zichzelf en hij wist dat hij ooit eens zou gaan winnen.

Norris dacht niet aan Rusland 2021

Het is eigenlijk een wonder dat er tot zondag nog altijd over een mogelijke eerste zege van Norris werd gesproken. In 2021 had de 24-jarige coureur uit Bristol immers al de Grand Prix van Rusland moeten winnen. Desgevraagd laat Norris weten in de slotfase van de Grand Prix van Miami geen moment aan die race te hebben teruggedacht. 'Dat was een hele andere situatie', legt de Brit uit. 'Veel mensen praten onzin over Sotsji en over de dingen die daar gebeurden. Ja, ik heb daar een kans laten liggen. Ik heb de overwinning daar misgelopen.

'En hoe graag mensen dat ook tegen me blijven gebruiken, zelfs in China vorig weekend toen ik een fout maakte in bocht één naast Lewis', vervolgt Norris. 'Dat veel mensen twijfelden of ik races kon winnen en kon presteren onder de druk van het leiden van de race, vooral met Max (Verstappen, red.) achter je en dat soort dingen, maar dit jaar voel ik me zelfverzekerder dan ooit. Ik heb niet aan dit soort dingen gedacht. Vorig jaar waarschijnlijk wel, maar nu dacht ik: hoe ga ik het vieren? Wat ga ik zeggen?'

De tekst gaat onder de afbeelding verder.

Norris dacht in slotfase niet aan Rusland 2021: 'Ik dacht: wat ga ik zeggen?'
Norris liet drie jaar geleden in Rusland een enorme kans op zijn eerste F1-zege liggen en dat moment achtervolgde hem tot afgelopen zondag nog steeds.

Norris liet nog een kans liggen

De Grand Prix van Rusland in 2021 had de eerste zege van Norris kunnen en misschien zelfs wel moeten zijn. In de jaren daarna bleef de teller op nul staan. Toch laat de McLaren-coureur weten dat hij sinds Rusland nog eenmaal had kunnen winnen, al ging het niet om een hoofdrace. 'Er was één kans en dat was vorig jaar in Qatar', doelt Norris op de sprintrace, die uiteindelijk door zijn teamgenoot Oscar Piastri werd gewonnen. 'De hoofdrace winnen was misschien iets te veel gevraagd. Ik denk dat Max iets van vijf of zes seconden op ons voorlag, dus daar had ik niets kunnen doen.

Norris denkt niet dat hij door eigen toedoen nog ergens een kans op een overwinning in een hoofdrace heeft laten liggen. 'Ik denk niet dat er een zondag was waarop ik wat heb weggegooid. Ik heb misschien een podiumplaats of een P2 weggegooid, maar ik denk dat ik verder, als ik een kans had om te winnen, altijd alles eruit heb gehaald. Er zijn een paar momenten geweest dat ik die kansen niet kreeg. Eén daarvan was Singapore vorig jaar, en toen pakte Carlos (Sainz, red.) de zege. En een andere keer was Australië dit jaar, waar de twee Ferrari's voor ons reden. Maar ongeacht wat anderen roepen, was er afgezien van Rusland geen enkele zondag waarop ik een overwinning heb laten liggen door een fout van mezelf', aldus Norris.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws