Piastri ontvangt drie plekken gridstraf, Norris en Ferrari-mannen profiteren Formule 1
Formule 1

Piastri ontvangt drie plekken gridstraf, Norris en Ferrari-mannen profiteren

Piastri ontvangt drie plekken gridstraf, Norris en Ferrari-mannen profiteren

McLaren-coureur Oscar Piastri heeft drie plekken gridstraf ontvangen voor de Grand Prix van Emilia-Romagna. De Australiër reed in Q1 in de weg bij Kevin Magnussen, en ziet daardoor zijn uitstekend startpositie in rook opgaan. Piastri moet nu als vijfde beginnen in de Grand Prix in Italië.

Magnussen kwam Piastri tegen bij het ingaan van zijn laatste Q1-ronde. De Deen, die zelf ook al regelmatig op het strafbankje moest plaatsnemen dit seizoen, eindigde daardoor in eerste instantie als negentiende in Q1. De Haas-coureur kreeg nog één plekje promotie, doordat Logan Sargeant zijn rondetijd verloor vanwege het overschrijven van de track limits. Teamgenoot Nico Hülkenberg ging juist als derde door, haalde uiteindelijk zelfs Q3, en mag als tiende aan de race beginnen.

Piastri verliest eerste startrij

Piastri was juist voor de tweede keer dit seizoen sneller dan teamgenoot Lando Norris, en had zichzelf verzekerd van een plekje op de eerste startrij. Dankzij zijn straf moet hij nu plaatsnemen op plekje vijf. Lando Norris profiteert ervan en mag nu naast Max Verstappen vanaf de eerste startrij aan de race beginnen. In Italië zal dit ook als goed nieuws gezien worden, want zowel Charles Leclerc als Carlos Sainz schuiven een plekje op, en staan nu samen op de tweede rij. Piastri deelt de derde startrij met Mercedes-coureur George Russell.

De tekst gaat verder onder de Tweet.

Piastri na afloop blij

Oscar Piastri wist tijdens de interviews nog niet wat hem boven het hoofd hing, en was dan ook blij met zijn tweede plek. 'Het was een goede kwalificatie. Het is lastig om hier de perfecte ronde te rijden, maar we waren wel heel dicht bij poleposition', vertelde het jonge talent bij Formula1.com na afloop van de sessie. Piastri, die vanwege het incident geen strafpunten op zijn licentie kreeg, kwam minder dan een tiende tekort op de tijd van Verstappen.

Bij de interviews blikte Piastri nog vol vertrouwen vooruit op de race zelf. 'In het verleden zou ik gezegd hebben dat er geen kans is om dit op zondag vol te houden, maar nu wel.' De Australiër beschikt sinds dit weekend ook over het volledige pakket aan upgrades van McLaren. 'Ik heb er vertrouwen in dat er iets moois kan gebeuren.' Dat is nog steeds mogelijk: Norris won in Miami ook vanaf de vijfde plek.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws