Vasseur maakt zich niet te druk om Ferrari: 'We hebben het maar over een tiende' Formule 1
Formule 1

Vasseur maakt zich niet te druk om Ferrari: 'We hebben het maar over een tiende'

Vasseur maakt zich niet te druk om Ferrari: 'We hebben het maar over een tiende'

Het team van Ferrari racet dit weekend op eigen grond en dat zorgt voor hoge verwachtingen bij het team zelf en de fans. Helaas moest het team tijdens de kwalificatie op zaterdag genoegen nemen met een vierde en vijfde plaats. De Red Bull Racing-auto van Max Verstappen en de twee McLarens waren de Italiaanse renstal te snel af. Toch maakt Ferrari-teambaas Frédéric Vasseur zich niet al te druk over zijn team, vertelt hij voor de camera van ViaPlay.

'Het voelt een beetje gek, want in de ochtend hadden we nog het idee dat we genoeg snelheid hadden', vertelt Vasseur. Tijdens de eerste en tweede vrije trainingen was Charles Leclerc steevast de snelste en tijdens de derde vrije training kwam Carlos Sainz nog als derde binnen. 'We hadden een paar goede vrije trainingen en de kwalificatie ging ook goed aangezien we in Q3 terechtkwamen', vertelt Vasseur.

Nog achttien races te gaan

Natuurlijk is het jammer dat Ferrari zich niet bij de snelste drie heeft kunnen voegen in de kwalificatie, maar volgens Vasseur heeft het weinig zin om lang stil te staan bij de kleine verschillen tussen de teams. 'We moeten onthouden dat we het hebben over een tiende', zegt hij. 'Er zit een tiende tussen Verstappen en de twee McLarens en dan nog een tiende naar ons. We zullen zien hoe het morgen gaat. We hebben nog achttien races te gaan. Het belangrijkste is dat we morgen goed werk neerzetten en zoveel mogelijk punten scoren als dat we kunnen.'

Vasseur hamert met name op de snelheid. 'Na morgen hebben we nog zeventien races te gaan. Het meest belangrijke is dat we de snelheid op orde hebben.' De teambaas merkt wel verschil op tussen hoe het het team vorig jaar verging en hoe het dit jaar gaat. 'Vorig jaar waren we gewend een goede zaterdag te hebben en het moeilijk te hebben op de zondag. Dit seizoen is dat een beetje het tegenovergestelde. Het belangrijkste is de zondag, want dan kun je punten scoren. En daarna zijn er nog zeventien races.'

Als is Imola niet het makkelijkste circuit om op in te halen, denkt Vasseur wel dat er zich kansen voor zullen waardoor Ferrari de race zou kunnen winnen. Zo verwacht hij dat de Safety Car op de baan te vinden zal zijn. 'We hebben op zijn minst snelheid op het lange stuk en dat is het belangrijkste', sluit hij af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws