Verstappen en Norris hebben ruzie bijgelegd: 'Over 99 procent zijn we het eens' Formule 1
Formule 1

Verstappen en Norris hebben ruzie bijgelegd: 'Over 99 procent zijn we het eens'

Verstappen en Norris hebben ruzie bijgelegd: 'Over 99 procent zijn we het eens'

Het leek na de Grand Prix van Oostenrijk nergens anders over te gaan: het incident tussen Max Verstappen en Lando Norris en de daarop volgende vete tussen de twee coureurs. Door het incident in ronde 64 waarbij de twee coureurs elkaar raakten, viel Norris vroegtijdig uit. De Britse coureur verscheen na afloop van de race witheet voor de camera's van de internationale media. De anders o zo goede vrienden konden totaal niet meer met elkaar door een deur.

Voor de camera's van de internationale pers verkondigde Norris na afloop van de race dat hij een groot deel van zijn vertrouwen in Verstappen had verloren. Wilde Verstappen dat vertrouwen terugwinnen, moest hij op zijn minst zijn excuses maken bij Norris. Menig F1-kenner stelde dat Norris kon hopen tot hij een ons woog, maar dat Verstappen nooit of te nimmer zijn excuses zou maken. Tijdens de persdag in aanloop naar de Britse Grand Prix laat Verstappen nu aan Motorsport.com weten dat de ruzie is bijgelegd.

99 procent

In tegenstelling tot Norris verscheen Verstappen een stuk rustiger voor de camera's na afloop van de race. 'Het enige waar ik na het raceweekend om gaf, was mijn relatie met Lando. We zijn goede vrienden en daarom zei ik na de race meteen na de race al: De emoties zijn hoog opgelopen, we moeten de boel even laten afkoelen', vertelt de Limburger. Verstappen vertelt dat hij en Norris al op maandag samen zijn gekomen. 'We hebben het op maandag meteen met elkaar besproken en zijn tot de conclusie gekomen dat we allebei van het gevecht hebben genoten.'

Verstappen wil naar eigen zeggen niets liever dan hard racen tegen Norris. 'Het incident zelf was eigenlijk een heel stom en klein tikje, alleen had het moment wel grote gevolgen voor ons allebei, met name voor Lando natuurlijk. Maar we willen juist hard racen en dat doen we ook al jaren, niet alleen in de Formule 1, maar ook in alle races die we online doen. Dat moet gewoon zo doorgaan omdat wij daar allebei van genieten en het goed is voor de Formule 1.'

De regerend wereldkampioen werd beschuldigd voor het grotendeels veroorzaken van het incident. Hij kreeg een tijdstraf van tien seconden opgelegd die uiteindelijk geen effect had op zijn race. De Nederlander eindigde alsnog als vijfde. Verstappen zelf houdt voet bij stuk dat de opgelegde straf niet terecht was. Norris zegt daar geen commentaar op te willen geven. 'Over 99 procent zijn we het eens en dat lijkt me best veel', zegt Verstappen. 'Natuurlijk is er altijd een reactie als iemand aan de binnenkant of buitenkant opduikt, maar voor mijn gevoel heb ik niets gedaan wat over the top was.'

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

max verstappen lando norris oostenrijk 2024 6
Verstappen en Norris vochten het uit in Oostenrijk.

Afgebrand in de media

Waar de Nederlandse pers vrij mild bleef wat betreft de rol van Verstappen in het veroorzaken van het incident in Oostenrijk, was dat in Groot-Brittannië een ander verhaal. De doorgaans beruchte Britse pers brandde de Nederlander helemaal af. Zo werden er vergelijkingen gemaakt met de 2021-titelstrijd tussen Lewis Hamilton en Verstappen waarbij Verstappen al 'zijn ware aard' zou hebben laten zien en die nu nogmaals bevestigde.

Verstappen zegt niet wakker te hebben gelegen van wat er over hem is geschreven. 'Lando is de enige om wie ik na dit incident geef. Alle anderen mogen een mening uiten, maar daar heb ik niks mee. Ik kijk alleen maar naar de relatie met Lando', zegt de regerend wereldkampioen. Ook vreest Verstappen niet voor de reactie van de Britse fans op het circuit van Silverstone. Na in 2021 van Hamilton te hebben gewonnen, werd Verstappen niet warm onthaald tijdens de daarop volgende races in Engeland. 'Boegeroep heb ik al eens meegemaakt', zegt Verstappen zelfverzekerd.

Verstappen heeft inmiddels 61 raceoverwinningen op zijn naam staan. Norris behaalde zijn eerste raceoverwinning in Miami in 2024. Vanuit dat opzicht kan Verstappen de emotionele reactie van de Brit op het incident wel begrijpen. 'Je moet ook bedenken dat hij voor zijn tweede overwinning in F1 vecht en ik voor nummer 62. De emoties zijn anders, dat weet ik nog van toen ik zelf voor mijn eerste overwinningen knokte', zegt de Nederlander.

Verstappen kijkt ernaar uit om keihard te blijven strijden tegen Norris om overwinningen, maar hij wil niet dat zijn vriendschap met de McLaren-coureur daardoor op het spel komt te staan. 'We vechten dit jaar met elkaar voor zeges, maar ik wil niet dat het onze vriendschap naast de baan beïnvloedt. Ik denk dat het kan, het ligt namelijk ook deels aan de persoonlijkheden.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws