Leclerc denkt aan zijn gevechten met Verstappen: 'Van alle coureurs ken ik hem het best' Formule 1
Formule 1

Leclerc denkt aan zijn gevechten met Verstappen: 'Van alle coureurs ken ik hem het best'

Leclerc denkt aan zijn gevechten met Verstappen: 'Van alle coureurs ken ik hem het best'

Charles Leclerc weet ook hoe het is om te vechten met Max Verstappen. Het incident in Oostenrijk tussen Verstappen en Lando Norris deed de Monegask daar dan ook even aan denken. De twee heren hebben op Silverstone al eens geknokt, maar ook op de Red Bull Ring en op andere circuits. Het is tot nu toe altijd goed gegaan. Hij snapt de reacties van Verstappen en van Norris.

Verstappen werd op zondag in Spielberg als schuldige aangewezen voor de clash tussen hem en Norris. Hij kreeg een straf van tien seconden ervoor, maar nadat hij als vijfde terug kwam op de baan na een pitstop, had hij geen last van zijn straf. Hij kwam ook als vijfde over de streep. Norris moest echter een DNF achter zijn naam zetten. Sommigen vragen zich af of de straf voor Verstappen dan wel zwaar genoeg was. Norris zei zelf dat hij een straf niet per se nodig vond, maar als er gekeken werd naar het feit dat hij uitviel, dan werd het een ander verhaal.

Hij stelde voor dat de FIA dat soort dingen misschien beter kon definiëren in het FIA-wetboek. Fernando Alonso hoopt absoluut niet dat de FIA dat gaat doen, naar het idee van de Spanjaard zijn er al te veel regels. 'Ik heb eerlijk gezegd niet veel te zeggen over de beslissing van de wedstrijdleiding', zegt Leclerc tegenover de internationale media. 'Zij hebben toegang tot alle informatie, en dat heb ik niet. Ik heb de video's bekeken en het lijkt erg op het gevecht van Max en mij in 2022. Toen duwde ik hem ook naar buiten', zegt Leclerc.

Leclerc: 'Ik ken Verstappen het best van alle coureurs'

In 2022 in Oostenrijk vochten Leclerc en Verstappen voor de zege, alleen kampte de Nederlander met een probleem. De Ferrari-coureur won de race toen. 'Hij belandde op de kerb toen ik hem daarheen drukte. Ik denk dat het incident (van Norris en Verstappen, red.) van beide kanten te voorkomen was, maar verder heb ik er weinig over te zeggen', besluit Leclerc. Hij racet al een lange tijd tegen Verstappen, aangezien de twee elkaar tijdens het karten ook vaak tegenkwamen.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

max verstappen persconferentie donderdag oostenrijk charles leclerc
Leclerc weet hoe het is om tegen Verstappen te vechten.

'Je leert alle coureurs op de grid steeds beter kennen, maar ik denk dat ik Max het beste ken va alle coureurs. We rijden natuurlijk al zo lang tegen elkaar, sinds 2010 al. Ik denk dat je dan wel weet hoe een andere coureur reageert, vecht, aanvalt of verdedigt', zegt de Monegask. Hij gaat er in ieder geval niet anders door rijden. 'Ik probeert het gevecht altijd op dezelfde manier te benaderen. Al hangt het natuurlijk af van de situatie.'

Leclerc toont begrip voor Norris

Norris gaf na afloop verhit aan dat Verstappen niet zo hard hoefde te verdedigen, omdat hij al 61 zeges op zijn naam heeft staan, en Norris vocht voor zijn tweede zege. Toen hij was afgekoeld legde hij uit dat het gevecht voor Norris op die manier een andere betekenis had. 'Als ik vecht om de zesde plek in het kampioenschap, terwijl Max met een voorsprong van honderd punten aan de leiding ligt, neem je automatisch minder risico in dat gevecht. Maar als er een zege op het spel staat, zou ik alles geven, ongeacht mijn tegenstander.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws