Norris neemt zijn woorden terug: 'Verstappen hoeft zich niet te verontschuldigen' Formule 1
Formule 1

Norris neemt zijn woorden terug: 'Verstappen hoeft zich niet te verontschuldigen'

Norris neemt zijn woorden terug: 'Verstappen hoeft zich niet te verontschuldigen'

Lando Norris komt terug op de woorden die hij na afloop van de Grand Prix van Oostenrijk uitsprak. Hij heeft een goed gesprek gehad met Max Verstappen en laat weten dat hij het helemaal niet nodig vindt dat de Nederlander zijn excuus aanbiedt. Norris geeft toe dat hij door emotie en adrenaline een aantal dingen heeft gezegd die niet helemaal correct waren.

Norris was na de race op de Red Bull Ring witheet. Hij zat al een tijdje achter Verstappen aan in de slotfase van de race en probeerde elke ronde in bocht 3 een aanval te plannen. Helaas ging het in ronde 64 mis. De twee raakten elkaar, waardoor ze alle twee een lekke band hadden. Verstappen kon na een pitstop echter verder rijden, Norris moest zijn bolide in de pitstraat laten staan. De Brit had een aantal verhitte interviews bij de media na afloop. Hij zei onder andere dat Verstappen zijn excuus aan moest bieden, en als hij dat niet deed, zou hij al zijn respect voor hem verliezen.

Inmiddels is Norris afgekoeld en ziet hij in dat hij niet de meest sympathieke dingen heeft gezegd over een coureur waar hij veel respect voor heeft. 'We hebben erover gesproken', bevestigt Norris bij de persconferentie van de FIA. 'Ik heb veel dingen gedaan (op de baan, red.). Ik denk dat ik veel dingen anticipeerde en wist, maar het is toch anders als je tegen verschillende coureurs vecht', geeft de McLaren-coureur aan. 'Je vecht op verschillende manieren aan de top in vergelijking met wanneer je verder naar achteren staat.'

Norris geeft aan pas vanaf dit seizoen echt aan de top mee te kunnen vechten, en dat is andere koek. 'Tegelijkertijd heeft Max een heel andere manier van racen in vergelijking met veel anderen. Dat is een van de redenen waarom hij kampioen is', erkent Norris. 'Maar al met al, ik heb herzien. Ik heb er zin in om weer te racen en te proberen het beter te doen.' Hij wordt door de presentator gevraagd of Verstappen sorry heeft gezegd. Norris blijft stil, en dat levert wat gelach op. 'Eerlijk gezegd denk ik niet dat hij zich hoefde te verontschuldigen', zegt hij.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

max verstappen lando norris handen spanje blij
Het lijkt erop dat het met de vriendschap van Verstappen en Norris wel goed zit.

Hoe racet Verstappen? 'Dat is ingaan op details'

Norris erkent dat hij na de race bepaalde dingen heeft gezegd die niet helemaal correct waren. Dat zei hij ook in een interview met de BBC op donderdagochtend. 'IK denk dat ik sommige dingen zei omdat ik gefrustreerd was op dat moment. Veel adrenaline, veel emoties, en ik heb waarschijnlijk dingen gezegd die niet helemaal klopten', geeft Norris toe. 'Het was een vrij zielig incident, daarmee bedoel ik dat het beide races beëindigde. Het was niet een echte crash', probeert Norris uit te leggen.

'Het contact was minimaal, maar het had vreselijke gevolgen voor ons beiden, dus ik verwacht geen verontschuldiging van hem. Ik denk niet dat hij sorry moest zeggen', geeft de Brit aan. Hij wordt vervolgens gevraagd hoe het dan is om tegen Verstappen te racen. 'Dat is ingaan op details', antwoordt Norris. 'Ik denk dat het duidelijk is dat het geen dingen zijn waarover ik moet praten. Het is duidelijk hoe hij racet. Het is hard, het is op de limiet. En dat is wat we leuk vinden, wat ik leuk vind. Ik heb er enorm van genoten.'

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

max verstappen lando norris oostenrijk 2024 3
Verstappen en Norris vochten zij aan zij.

Norris verwacht meer gevechten

Het feit dat Norris met Verstappen kan vechten, zegt veel over de opmars van McLaren. De Britse renstal is druk bezig om het gat met Red Bull nog kleiner te maken en meer zeges binnen te slepen. 'We zijn in goede vorm en we zijn de laatste races heel dichtbij gekomen, maar Mercedes komt ook steeds dichterbij', weet Norris. 'Als je terugkijkt naar vorig weekend, was Mercedes extreem snel. Zij hebben dus ook wat stappen gezet. Wij zitten in een goede positie, maar Red Bull ook. Dus ik verwacht nog meer gevechten met hen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws