Norris helpt andere mensen met mentale klachten: 'Dat komt behoorlijk hard aan' Formule 1
Formule 1

Norris helpt andere mensen met mentale klachten: 'Dat komt behoorlijk hard aan'

Norris helpt andere mensen met mentale klachten: 'Dat komt behoorlijk hard aan'

Lando Norris heeft het niet altijd even makkelijk gehad in de beginperiode van zijn Formule 1-carrière. De McLaren-coureur worstelde met zijn mentale gezondheid door de druk van de sport en de hele cultuur eromheen online. Vandaag de dag kan de jonge Engelsman er steeds beter mee omgaan, mede dankzij professionele hulp. Daardoor kan hij nu ook anderen helpen en dat maakt soms behoorlijke indruk op hem.

'Ik denk dat ik een goede verliezer ben, maar ik ben altijd een man geweest die erg hard voor mezelf is', vertelt Norris aan GQ Magazine over hoe zijn problemen tot stand kwamen. Hij zegt erg kritisch te zijn over zijn eigen prestaties. 'Ik denk altijd: wat had ik beter kunnen doen? En dan: wat had het team beter kunnen doen?' Die druk, plus de vele negativiteit online, zorgde voor de nodige mentale klachten bij de inmiddels 23-jarige.

Eind 2021 sprak Norris zich voor het eerst echt uit over zijn klachten. 'Dat was een keuze, omdat ik er in 2019 en 2020 behoorlijk mee worstelde. Ik wist gewoon niet hoe ik ermee om moest gaan. Ik hield het allemaal binnen en het deed echt pijn aan mijn zelfvertrouwen, dat tot een dieptepunt kwam. Ik twijfelde aan mezelf: ben ik goed genoeg om in de Formule 1 te rijden? Kan ik hier vanaf komen?'

Norris er beter aan toe na professionele hulp

Norris kreeg dankzij zijn manager professionele hulp. Ondanks het feit dat er nog altijd veel negativiteit online is, kan de McLaren-coureur daar nu beter mee omgaan. 'Je zal nooit iedereen tevredenstellen. Er zijn mensen die je steunen en mensen die dat niet doen. Ik weet dat ik mijn best doe.' Voor sommigen doet Norris onbewust zijn best, mede door zich uit te spreken over zijn mentale klachten. 'Een paar mensen zeiden dat dat hun leven had gered. Dat komt behoorlijk hard aan.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws