Brown overtuigd van kwaliteiten Norris: 'Dan wordt hij wereldkampioen' Formule 1
Formule 1

Brown overtuigd van kwaliteiten Norris: 'Dan wordt hij wereldkampioen'

Brown overtuigd van kwaliteiten Norris: 'Dan wordt hij wereldkampioen'

Lando Norris staat sinds zijn komst naar de Formule 1 bekend als een groot talent binnen de sport, maar tot een overwinning kwam het nog niet, laat staan een kampioenschap. De CEO van McLaren, Zak Brown, is ervan overtuigd dat de Brit met het juiste materiaal zeker wel wereldkampioen kan worden, al is de coureur zelf daar op dit moment nog niet zo zeker van. Een overwinning zou wel haalbaar moeten zijn.

In gesprek met GQ Magazine is Norris openhartig over waar hij momenteel denkt te staan in zijn carrière, nu hij vier volledige seizoenen in de Formule 1 heeft meegedraaid. 'Met alles wat ik tot nu toe heb geleerd kan ik misschien een race winnen, maar een titel winnen lukt me denk ik nog niet. Ik weet dat ik dan op mijn allerbest moet presteren', zo is de Brit eerlijk over zijn mogelijkheden om met het juiste materiaal wereldkampioen te worden.

Brown is het echter niet eens met zijn pupil. De Amerikaan verwacht dat met het juiste materiaal zijn coureur zeker mee kan doen om de titel, en deze zelfs winnen. Bovendien heeft de nog altijd pas 23-jarige Brit nog vele jaren te gaan in de koningsklasse van de autosport. 'Ik denk dat hij nog tien tot vijftien jaar te gaan heeft. Zodra we hem de juiste auto geven, wordt hij wereldkampioen.'

Niet bang voor vertrek Norris

De CEO geeft aan niet bang te zijn om zijn coureur te verliezen aan een andere renstal. Norris tekende al een contract voor de lange termijn, waarmee hij tot 2025 sowieso verbonden is aan McLaren, maar Brown denkt ook vooral dat de Brit het erg naar zijn zin heeft bij de papaya's. 'Hij neemt alles uiterst serieus als het moet, maar hij weet ook dat het verder leuk moet zijn. We zitten in een leuk werkveld: het racen van auto's.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws