Norris en Ricciardo waren perfecte concurrenten: 'Haatten het om door elkaar verslagen te worden' Formule 1
Formule 1

Norris en Ricciardo waren perfecte concurrenten: 'Haatten het om door elkaar verslagen te worden'

Norris en Ricciardo waren perfecte concurrenten: 'Haatten het om door elkaar verslagen te worden'

Lando Norris vertelt over zijn relatie met voormalig teamgenoten Carlos Sainz en Daniel Ricciardo. De jonge McLaren-coureur wist in 2019 en 2020 Sainz niet te verslaan, maar zat in zijn tweede seizoen wel meer bij de Spanjaard in de buurt. Norris wist Ricciardo, die in 2021 zijn teamgenoot werd, echter wel constant te verslaan. Komend seizoen heeft de coureur de rookie Oscar Piastri naast zich rijden en zal er dus weer een andere dynamiek ontstaan.

Norris kan na vier jaar ervaring als fulltime Formule 1-coureur eindelijk de leidende rol op zich nemen. 'Ik was geduldig, maar ik had altijd het gevoel dat ik op de zaken vooruit wilde lopen', vertelt de jonge Brit over de afgelopen jaren tegenover GQ Magazine. In zijn eerste seizoen in de koningsklasse versloeg Sainz hem regelmatig, maar excuses gebruiken zit niet in de aard van de coureur. 'Ik heb er altijd een hekel aan gehad om ervaring als excuus te gebruiken', benoemt hij.

De coureur met ondertussen zes podiums achter zijn naam zocht dan ook eerder naar manieren om zelf betere prestaties te behalen. 'Ik heb nooit willen zeggen: Hij heeft me vandaag verslagen vanwege ervaring. Daar vreesde ik voor. Maar je kunt je niet op alles voorbereiden in die eerste race, en je realiseert je dat je na verloop van tijd ervaring opdoet en minder fouten maakt', vervolgt de 23-jarige.

Norris: 'Ik haatte het om Ricciardo te verslaan'

In de Netflix-serie Formula 1: Drive to Survive werd echter wel eens de suggestie gewekt dat Sainz en Norris het niet goed konden vinden, maar daar is volgens de Brit absoluut geen sprake van. 'Carlos en ik kunnen het uitstekend met elkaar vinden. Ik ben min of meer met hem opgegroeid', benadrukt de coureur. Ook met Ricciardo kon hij het altijd goed vinden. 'Daniel en ik konden ook redelijk goed opschieten.'

Norris vertelt dat het wel een bijzondere relatie was met Ricciardo. 'Hij en ik waren de perfecte concurrenten: we haatten het om elkaar te verslaan op dezelfde manier dat we er een hekel aan hadden om door elkaar verslagen te worden', legt de McLaren-coureur uit. 'Buiten het circuit hadden we enorm veel respect voor elkaar. Ik houd het apart: ik kan de grootste concurrent zijn, maar ik kan ook respect hebben voor en goede vrienden zijn met andere mensen', eindigt Norris.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws