Norris krijgt schouderklopje van Russell na kwalificatie: 'Dit is nou talent!' Formule 1
Formule 1

Norris krijgt schouderklopje van Russell na kwalificatie: 'Dit is nou talent!'

Norris krijgt schouderklopje van Russell na kwalificatie: 'Dit is nou talent!'

Lando Norris reageerde na afloop van de kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco op de kleine onderlinge verschillen tussen de topcoureurs op het korte en krappe stratencircuit. Norris mag als vierde aan de Grand Prix op zondag beginnen, tenzij Carlos Sainz nog een gridstraf krijgt. Norris hoopt in ieder geval wel nog op een podiumplek.

Norris wordt er bij Viaplay op gewezen dat hij heel dicht in de buurt kwam van de derde tijd van voormalig teamgenoot Carlos Sainz. Het verschil tussen beide coureurs was slechts 0,024 seconden. Daar heeft de Brit echt een goed antwoord op. 'Ik zat één duizendste van een seconde voor George (Russell, red.)', zegt Norris terwijl Russell net langsloopt. 'Dat is nou talent', reageert zijn landgenoot, die hem op de schouder klopt. 'Dat is talent', beaamt Norris lachend. 'Dit is hard werken en talent!'

Vervolgens gaat de enkelvoudig racewinnaar op serieuzere toon verder. 'Als de verschillen zó klein zijn, is het altijd fijn als het net de goede kant opvalt. Ik zat ook in de buurt van de auto's voor me. Al met al met ik gewoon heel blij. Voor het team is het een geweldig resultaat om tweede en vierde te staan.' Teamgenoot Oscar Piastri was ruim een tiende sneller, maar Russell, Max Verstappen, en Lewis Hamilton zaten op hun beurt weer binnen een tiende van Norris.

Podium als doel

Norris weet dat de verschillen in het algemeen erg klein waren. 'Het was heel close, al reed Charles (Leclerc, red.) natuurlijk een geweldige ronde, en Ferrari is dit weekend ook gewoon heel snel. Dat we er dan toch zo dicht achter zitten, op een circuit waarvan we wisten dat ze het wat beter zouden doen, zorgt ervoor dat het gewoon een geweldig resultaat is voor ons. Het is dus een goede dag.'

De MCL38 is dit weekend in Braziliaanse Senna-kleuren uitgerust, maar Norris ziet verder geen vergelijking met de coureur die zich in Monaco als een vis in het water voelde. 'Er zitten nu wel wat meer onderdelen op de auto. Ik ga wel mijn best doen, en hoop minimaal één plek goed te maken. Dat zou hier al heel goed zijn, dus we gaan zien wat haalbaar is', sluit de 24-jarige af. Met een plekje winst zou Norris zijn podiumreeks in stand kunnen houden.

Pakt Verstappen de overwinning in Monaco? Krijg 50x of 100x je inzet bij een winstmarge van 10 seconden of meer! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws