Norris over Red Bull-interesse: 'Ik ben niet wanhopig' Formule 1
Formule 1

Norris over Red Bull-interesse: 'Ik ben niet wanhopig'

Norris over Red Bull-interesse: 'Ik ben niet wanhopig'

Lando Norris is the man of the moment in de Formule 1. De Brit won bij zijn zestiende podiumplek in Miami dan eindelijk zijn eerste Grand Prix, en de 24-jarige Brit geeft dan ook aan dat zijn goede vorm in 2024 het gevolg is van hard werken tijdens de winter. Norris tekende aan het begin van het jaar nog een nieuw contract bij McLaren, te midden van verregaande Red Bull Racing-interesse, en legt uit waarom.

Norris reed Daniel Ricciardo twee jaar lang redelijk zoek bij McLaren, waarna hij in 2023 gekoppeld werd aan getalenteerde nieuwkomer Oscar Piastri. De Engelsman was in 2023 duidelijk de kopman van McLaren, met meer dan twee keer zoveel punten als zijn teamgenoot, en ook in 2024 heeft Piastri na zes weekenden nog niet de helft van het puntentotaal van Norris, die uitlegt dat hij ook hard werkt voor zijn resultaten. 'Ik probeer mezelf altijd te verbeteren. Iedereen maakt dipjes mee en heeft zo zijn zwakkere momenten, maar ik werk er hard aan om zwaktes weg te werken', deelt Norris met F1TV.

Ondanks een ijzersterk 2023 is Norris zelfkritisch en werkt hij aan zijn rijstijl. 'Ik werk ook hard aan bochtentypes waar ik het lastiger mee heb. Ik heb de afgelopen winter veel tijd gespendeerd aan het verbeteren van dit soort dingen. Ik ben er ook in geslaagd om te doen wat ik hoopte te bereiken. Ik heb een stap gezet, maar er zijn nog steeds dingen die ik hoop te kunnen verbeteren, en dingen die ik beter moet doen. Ik heb wel het idee dat ik constant goed presteer', aldus Norris in een interview dat in Miami werd afgelegd, net vóórdat hij voor het eerst won.

Loyaliteit

Norris verscheen afgelopen seizoen bij meerdere teams op de boodschappenlijstjes. Zo gaf Red Bull-teamadviseur Helmut Marko meerdere malen aan dat hij Norris in de gaten houdt. Toch bleef Norris McLaren trouw. 'We maken samen deze reis mee, als je ziet hoe het team ervoor stond, zo'n vijf tot zes jaar geleden, en hoe ik ervoor stond toen ik destijds de Formule 1 betrad. We hebben samen progressie geboekt. Het is niet zo dat ik bij een goed team instapte, dat aan het winnen was en dat ik slecht was. We hebben samen aan dingen gewerkt, en ik wil het ook graag met McLaren doen.'

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

mclaren gp miami 2024 norris
Norris pakte zijn eerste zege in Miami.

Red Bull-aanbod

Norris benadrukt dat hij heel bewust de kans liet schieten om over te stappen naar sterkere teams. 'Ik had kansen om naar andere teams te gaan, en misschien ook wel teams waar ik nu races zou kunnen winnen', lacht Norris, die met zijn veelzeggende blik naar Red Bull verwijst. Norris werd veelvuldig in verband gebracht met het stoeltje van Sergio Pérez, maar koos er aan het begin van dit seizoen voor om een nieuw langdurig contract te tekenen bij McLaren.

'Ik wil races winnen, iedereen wil races winnen, maar ik ben niet wanhopig om naar een ander team over te stappen, omdat ik nú races moet winnen, omdat dit mijn moment zou zijn', legt Norris uit in Miami. 'Dat wil ik niet, en heb ik ook niet nodig. In de komende vijf tot tien seizoenen, moet je je afvragen waar je het meeste kan bereiken, en ik denk dat dat McLaren is. Ik win nu misschien nog niet, en ik zal morgen waarschijnlijk ook niet winnen', aldus de man die een dag later zou winnen. 'Misschien win ik komende maand ook niet, maar over één of twee jaar, vooral met het oog op 2026, zit ik naar mijn mening op de perfecte plek.'

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws