Marko voegt naam met langdurig contract aan lijstje toe: 'Als hij naar ons komt, wint hij wel' Formule 1
Formule 1

Marko voegt naam met langdurig contract aan lijstje toe: 'Als hij naar ons komt, wint hij wel'

Marko voegt naam met langdurig contract aan lijstje toe: 'Als hij naar ons komt, wint hij wel'

Max Verstappen heeft bij Red Bull Racing een contract tot en met 2028, maar het plekje aan zijn zijde is nog niet vergeven. Sergio Pérez hoopt op een nieuw tweejarig contract, terwijl ook Carlos Sainz tot de kanshebbers behoort, maar wat betreft Helmut Marko zijn de opties niet beperkt tot de coureurs die voor 2025 duidelijk beschikbaar zijn.

Daarbij lijkt de vorm van de dag een bepalende rol te spelen, want na de race in China ging het niet meer over Carlos Sainz, maar opeens ging het weer over Lando Norris. Marko had Norris vorig jaar al op het lijstje staan. De 24-jarige Brit tekende daarna een nieuw langdurig contract bij McLaren, maar Marko heeft de hoop nog niet opgegeven. 'Lando Norris is jong, en we houden hem zeker in de gaten', maakt Marko duidelijk in gesprek met ServusTV.

Norris zou minimaal tot en met het einde van 2027 bij McLaren onder contract staan. Coureurs hebben echter vaak clausules in hun contract staan, en bij verschillende coureurs kan een overstap naar de constructeurskampioen zomaar onder die clausules vallen. Marko lijkt in ieder geval niet te denken dat Norris geen optie is. 'Hij heeft nog geen Grands Prix gewonnen', deelt Marko over de vijftienvoudige podiumfinisher. 'Zijn vader grapte al dat hij misschien eens een race wint als Max met pensioen gaat, maar als hij naar ons komt, wint hij sneller', luidt de boodschap van de lachende Oostenrijker.'

Op weg naar nieuwe titels

Marko zag Verstappen in China in ieder geval een nieuwe stap naar de titel zetten. 'Gelukkig is de vraag of we alle races gaan winnen al van tafel, maar we willen het kampioenschap winnen. Onze tegenstanders zijn wel dichter bij ons gekomen, waaronder Ferrari, en het is belangrijk dat we het verschil weer vergroot hebben in de kampioenschappen, zowel bij de coureurs als bij de constructeurs.' Verstappen staat nu 25 punten voor Pérez, terwijl Charles Leclerc, als eerste niet-Red Bull-coureur, een achterstand van 34 punten heeft - precies de maximale score in het sprintweekend in Miami. 'Het doel is het kampioenschap, en daar zijn we goed naar op weg.'

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws