Emoties lopen hoog op tijdens Grand Prix van Spanje: 'Ik geef helemaal niks om de f*cking auto!' Formule 1
Formule 1

Emoties lopen hoog op tijdens Grand Prix van Spanje: 'Ik geef helemaal niks om de f*cking auto!'

Emoties lopen hoog op tijdens Grand Prix van Spanje: 'Ik geef helemaal niks om de f*cking auto!'

AlphaTauri-coureur Yuki Tsunoda heeft hard uitgehaald naar zowel collega-coureur Zhou Guanyu als de stewards na de Grand Prix van Spanje. Tsunoda reed een ijzersterke race, en kwam na gevechten met Fernando Alonso, Esteban Ocon, en Zhou Guanyu als negende over de eindstreep, maar viel vanwege een nogal dubieuze vijfsecondenstraf terug tot buiten de punten.

Tsunoda begon als vijftiende aan de race, nadat hij gisteren al zijn elfde startpositie in rook zag opgaan vanwege het overschrijden van de baanlimieten tijdens zijn snelste ronde. Na een goede start leverde een uitstekende racesnelheid de jonge Japanner al snel een plek op bij de beste tien, waar hij het gevecht aan kon gaan met coureurs van Aston Martin en Alpine. In de slotfase werd Tsunoda echter onder druk gezet door de eveneens snelle Zhou, met een duel tussen de beide Aziaten in de eerste bocht van de 56e ronde als gevolg.

Tsunoda gaf de Chinees net voldoende ruimte, maar Zhou koos er al snel voor om de tweede bocht af te snijden. Verrassend genoeg werd de AlphaTauri-coureur bestraft voor het incident. Tsunoda, die de straf belachelijk noemde, zei tegen The Race: 'Om eerlijk te zijn gaf ik hem ruimte. Voor mijn gevoel gaf hij de bocht al snel op, reed hij van het circuit af, en deed hij alsof hij daartoe gedwongen werd. Er was absoluut nog ruimte aan de buitenkant. Natuurlijk zette ik druk, maar er was nog ruimte. Ik snap niet waarom ik een straf heb gekregen, maar het voelt heel oneerlijk en heel zwaar.'

Sterke race eindigt zonder punten

Extra vervelend voor Tsunoda was dat hij pas na afloop van de race van zijn team te horen kreeg dat hij een straf gekregen had, en dat al het goede werk dus voor niets was geweest. 'Ik was heel erg teleurgesteld, en ik vroeg me ook af of het team de straf nog had geprobeerd aan te vechten. Ik neem aan dat ze het gevraagd hebben, maar het is goed om met de FIA te praten, aangezien ze vijf seconden straf gaven zonder enig overleg.' De Japanner kreeg nog wel de complimenten van het team na de race, en moest aanhoren dat de auto in ieder geval goed was. 'Ik geef helemaal niks om de fucking auto! Ik heb hem ruimte gegeven!'

Zhou hield er uiteraard een andere lezing op na. 'Ik reed voor hem bij het aanremmen van de eerste bocht, en in het midden van de bocht gaf ik hem eigenlijk heel veel ruimte. Ik zag dat hij niet afremde, en me van het circuit probeerde te duwen, dus ik moest uitwijken naar de escape road, anders waren we samen gecrasht.' De straf was ook voor het kampioenschap belangrijk. Zonder straf was AlphaTauri op vier punten gekomen, met Alfa Romeo op zeven punten. Deze straf heeft er echter voor gezorgd dat AlphaTauri op twee punten blijft steken, terwijl Alfa Romeo nu op acht staat.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws