'Nu vragen mensen zich af of Pérez het recht wel heeft om in de RB19 te rijden' Formule 1
Formule 1

'Nu vragen mensen zich af of Pérez het recht wel heeft om in de RB19 te rijden'

'Nu vragen mensen zich af of Pérez het recht wel heeft om in de RB19 te rijden'

Na twee lastige weekenden voor Sergio Pérez krijgt de Mexicaanse coureur een behoorlijke lading kritiek over zich heen, waaronder mensen die zich afvragen of hij het recht wel heeft om in de RB19 te rijden, aldus voormalig McLaren-monteur Marc Priestley. Het lijkt alsof de 33-jarige zijn zelfvertrouwen heeft verloren, terwijl Pérez mee wilde vechten om de titel.

Pérez had na zijn overwinningen in Jeddah en Bakoe een boost gekregen. De Mexicaan deed mee in de strijd om de titel, maar lijkt inmiddels een beetje af te glijden. In Miami werd hij door teamgenoot Max Verstappen verslonden. In Monaco crashte de Mexicaan in Q1, en kon hij er vervolgens niks meer van maken in de race. Ook in Barcelona kon Pérez niet op het podium komen. 'In de kwalificatie maakte hij wat fouten. Hij verpestte het en toen moest hij in de race verder naar achteren starten dan hij had gewild', stelt Priestley in de BBC's Chequered Flag-podcast.

'Daarna had hij het moeilijk in het middenveld. Hij probeerde wat dingen met de strategie. We weten hoe snel die auto is, want dat zagen we aan de RB19 in de handen van Verstappen', gaat de Brit verder. 'Met Pérez... Ik weet niet of hij zijn zelfvertrouwen heeft verloren in de afgelopen weken. Er werd gepraat over het gevecht voor het kampioenschap letterlijk twee races geleden', vervolgt Priestley. 'Nu vragen mensen zich af of hij het recht wel heeft om in die auto te rijden. Haalt hij het einde van het seizoen wel?'

'In die auto moeten alle prestaties buiten het podium teleurstellend zijn'

Priestley suggereert vervolgens dat de Mexicaan het mentaal zwaar te verduren heeft. De afgelopen paar races waren niet mals voor de 33-jarige, aangezien Verstappen drie overwinningen binnensleepte, waarvan Monaco en Barcelona op zeer dominante wijze. 'Ik denk dat het een grote psychologische impact op Pérez heeft gehad, aan zijn kant van de garage. Het was een goed herstel (in Barcelona, red.), in de zin van, dat hij tot de vierde plek kwam. Maar in die auto moeten alle prestaties buiten het podium teleurstellend zijn.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws