Pérez reed een knappe inhaalrace in Barcelona: 'Excuse me? Hebben zeker bij Ziggo gekeken?' Opinie
Opinie

Pérez reed een knappe inhaalrace in Barcelona: 'Excuse me? Hebben zeker bij Ziggo gekeken?'

Pérez reed een knappe inhaalrace in Barcelona: 'Excuse me? Hebben zeker bij Ziggo gekeken?'

Christijan Albers is absoluut niet onder de indruk van de inhaalrace van Sergio Pérez tijdens de Grand Prix van Spanje. De voormalig Formule 1-coureur stelt in de Formule 1-podcast van De Telegraaf dat de Mexicaan in een Red Bull-bolide minimaal op het podium had moeten eindigen. Albers noemt vervolgens een belangrijke tekortkoming van de 33-jarige en hij vergelijkt hem zelfs met Valtteri Bottas.

In Barcelona verloor Pérez opnieuw flink terrein ten opzichte van teamgenoot en titelconcurrent Max Verstappen. De Mexicaan kwam in de kwalificatie op het Circuit de Barcelona-Catalunya niet verder dan een elfde plaats. Een dag later vocht hij zich nog wel terug naar P4, maar dat is volgens Albers niet genoeg. Als blijkt dat enkele luisteraars wel onder de indruk zijn van de inhaalrace van de Mexicaan, reageert de voormalig F1-coureur verrast. 'Excuse me? Ze hebben misschien bij Ziggo gekeken.'

'Nee hoor dat is een grapje. Ze zitten er niet helemaal naast', gaat Albers vervolgens op een serieuzere toon verder. 'Hij is wel naar voren gereden, maar hij heeft wel gewoon echt de beste auto van het veld. Hij had wel echt minimaal P3 kunnen pakken. Russell stond achter hem en die doet het wel', doelt Albers op de podiumplaats van de Mercedes-coureur, terwijl deze nog achter Pérez op de grid stond.

Albers mist vechtlust bij Pérez

De vierde plaats is volgens Albers dus niet genoeg. Waar Verstappen het vaak wel lukt om zich van achteruit naar het podium of zelfs naar de overwinning te knokken, daar slaagt Pérez daar vaak niet in. Albers denkt ook wel te weten waar het bij de Mexicaan aan schort en hij vergelijkt hem met Bottas. 'Het verschil zit in het karakter van de coureur. Die vechtlust, de emotie, de agressie, dat wilde. Je ziet dat een Max (Verstappen, red.), een Lewis (Hamilton, red.) en een Alonso zich door het veld heen vechten en dat mis je gewoon bij Pérez. Je merkt dat Pérez tot dezelfde categorie behoort als een Bottas. Als ze op een gegeven moment niet vooraan staan, dan zijn ze helemaal van hun à propos en dan lukt het gewoon niet meer. Daar had Bottas ook altijd last van. Ze kunnen gewoon niet door het veld heen rijden', besluit Albers.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws