Ralf Schumacher blij met bandentest bij Mercedes: 'Mick kan zo een uitroepteken plaatsen' Formule 1
Formule 1

Ralf Schumacher blij met bandentest bij Mercedes: 'Mick kan zo een uitroepteken plaatsen'

Ralf Schumacher blij met bandentest bij Mercedes: 'Mick kan zo een uitroepteken plaatsen'

Ralf Schumacher denkt dat de bandentest van Mick Schumacher bij Mercedes een mooie kans is om zich te bewijzen bij het team. Na de Grand Prix van Spanje blijven de teams nog even in Barcelona voor de bandentest van Pirelli en dus zal Schumacher in actie komen voor de Duitse renstal. Zijn oom denkt dat hij het moment kan gebruiken om te laten zien dat hij snel is.

De jonge Duitser moest na het 2022-seizoen zijn zitje afstaan aan landgenoot Nico Hülkenberg. Zijn prestaties bij Haas waren te onregelmatig en uiteindelijk was de zoveelste crash van Schumacher de druppel die de emmer deed overlopen. Niet lang daarna stapte hij over naar Mercedes, daar is hij test- en reservecoureur. Hij doet nu voornamelijk simulatorwerk voor Lewis Hamilton en George Russell, en is hij elk raceweekend in de garage van Mercedes te vinden.

Het is alweer een tijdje geleden dat Schumacher in een F1-auto heeft gereden, maar tijdens de bandentest van Pirelli is het zo ver. 'Dit gaat voor hem om twee redenen heel belangrijk zijn', stelt Schumacher, de broer van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher, in zijn column bij de Duitse tak van Sky Sports. 'Hij krijgt een bevestiging tussen het simulatorwerk en het gevoel in de wagen. Dan kan hij laten zien hoe snel hij kan zijn. Mick kan zo een uitroepteken plaatsen, en laten zien dat wat hij in de simulator kan, hij ook op een circuit kan.'

Schumacher blij met kansen voor zijn neefje

De Duitser vindt het fijn dat hij deze kansen krijgt bij Mercedes na zijn toch wel lastige tijd bij Haas. Schumacher heeft regelmatig aangegeven dat het hem niet aanstond hoe Haas, en dan met name Guenther Steiner, met zijn neefje omging. 'Ik ben blij voor Mick. Hij werkt veel samen met de engineers in de simulator om beslissingen te nemen over de ontwikkeling en de afstellingen van de auto', legt Schumacher uit. 'Dus Hamilton en Russell moeten hem vertrouwen. Als dat werkt, is het nog beter. Dan wordt hij een belangrijk onderdeel van het team en dan wordt hij ook zo behandeld. Mick beslist mee in welke richting Mercedes gaat met de auto, dus zijn feedback is heel erg belangrijk voor het team', aldus Schumacher.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws