Ocon blij met Alpine ondanks aanhoudende betrouwbaarheidsproblemen Formule 1
Formule 1

Ocon blij met Alpine ondanks aanhoudende betrouwbaarheidsproblemen

Ocon blij met Alpine ondanks aanhoudende betrouwbaarheidsproblemen

Esteban Ocon is blij met het werk dat Alpine verricht in 2022. De Franse renstal lijkt McLaren dit jaar te slim af te zijn, en kan daarom haar pijlen al op Mercedes richten, dat derde staat in het constructeurskampioenschap. De betrouwbaarheid van de bolide is niet altijd even goed, maar dat zijn renstal een auto geproduceerd heeft die het over het algemeen goed doet, stemt de Fransman tevreden.

Alpine had aan het begin van het jaar al een prima pace. Met de meest recente introductie van enkele upgrades is die pace alleen nog maar groter geworden. 'Ik ben erg blij om te zien dat onze wijzigingen van Silverstone de gewenste effecten teweeggebracht hebben. Het verschil zien we nu duidelijk. Hopelijk is onze volgende stap net zo groot', aldus Ocon bij Motorsport.com.

'Er moet nog wel werk verricht worden, want Mercedes is nog steeds te snel voor ons. Als het lukt om progressie te boeken, dan verwelkom ik dat natuurlijk', voegt hij daaraan toe. Wanneer de Franse renstal met de volgende wijziging komt, is niet duidelijk. Momenteel lijken punten elk weekend echter wel een mogelijkheid voor Ocon en collega Fernando Alonso.

Alpine met betrouwbaarheidsproblemen

Het enige waar het dit jaar aan schort bij het team uit Enstone is de betrouwbaarheid. 'Qua consistentie kunnen we nog wel verbeteren', geeft Ocon toe. 'Ik heb races gehad waarin ik dacht dat we niet alles uit het materiaal haalden.' Niet altijd zit Alpine er dus bij, maar wanneer dit wel het geval is, vallen de rijders ook meteen in de prijzen.

'We kunnen nog leren, maar ik vertrouw op mijn team. We zijn op de hoogte van de betrouwbaarheidsproblemen, die we niet mogen ervaren wanneer we consistent punten willen scoren. De snelheid is er in ieder geval', concludeert hij. Alonso gaf eerder al aan veel punten verloren te zijn vanwege betrouwbaarheidsproblemen, en ook Ocon geeft nu aan dat het een structurele zaak is.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws