Hamilton wenst zijn kinderen niet hetzelfde lot toe als Verstappen en Schumacher Formule 1
Formule 1

Hamilton wenst zijn kinderen niet hetzelfde lot toe als Verstappen en Schumacher

Hamilton wenst zijn kinderen niet hetzelfde lot toe als Verstappen en Schumacher

Lewis Hamilton hoopt dat wanneer hij kinderen krijgt, deze niet de racerij ingaan. Als zoontje van een wereldkampioen wordt er totaal anders naar je gekeken. Dit wil hij zijn kinderen niet aandoen, en een jonge Hamilton op de grid, is dus niet iets dat hij graag ziet. Wel benadrukt hij dat hij zijn kinderen graag zou zien doen wat ze willen. Als dat racen is, zou hij dat vermoedelijk dus wel accepteren.

'Ik hoop dat wanneer ik kinderen krijg, zij niet autocoureur willen worden', laat Hamilton weten in gesprek met Channel 4. 'Als je naar onze sport kijkt, en hoe kinderen van oud-coureurs het ervaren om deel te nemen, dan merk je dat het toch anders is voor ze', voegt hij daaraan toe.

Twee goede voorbeelden hiervan zijn terug te vinden op de huidige grid. Zo is Max Verstappen jarenlang voorbereid op de koningsklasse door zijn vader, en was het einddoel van het duo om die Formule 1-titel te pakken. Ook Mick Schumacher heeft zich inmiddels bij de grid gevoegd. Helaas is vader Michael Schumacher niet in staat om zijn zoon bij te staan zoals Jos Verstappen dit wel bij de Red Bull Racing-coureur kan.

Zoontjes zoals Verstappen en Schumacher met druk

Hamilton: 'Ik wil niet dat ze die enorme druk opgelegd wordt. Mensen zullen dan zeggen dat iemand het alleen tot de sport geschopt heeft vanwege de naam, alleen maar omdat iemand Senna heet, of zoiets.' Bij de recent genoemde voorbeelden lijkt er van die druk wel sprake te zijn, maar is ook gebleken dat als de coureur maar genoeg talent heeft, aan die druk prima te ontkomen is.

'Ik wil dat ze tennislessen nemen bij Serena (Williams, een goede vriend van Hamilton, red.) en de volgende grote tennisster worden, of muzikant. Wat ze zelf maar willen doen', concludeert hij. Daarmee sluit hij dus niet uit dat hij een racecarrière van zijn kind zou steunen wanneer het kind erop staat om de industrie in te gaan.

Hamilton in gesprek met Channel 4

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws