Ocon voerde ophelderend gesprek met FIA na verwarring over tijdstraf: 'Geven onze fouten toe' Formule 1
Formule 1

Ocon voerde ophelderend gesprek met FIA na verwarring over tijdstraf: 'Geven onze fouten toe'

Ocon voerde ophelderend gesprek met FIA na verwarring over tijdstraf: 'Geven onze fouten toe'

Esteban Ocon heeft een ophelderend gesprek gevoerd met de FIA naar aanleiding van zijn eerste van drie tijdstraffen tijdens de Grand Prix van Bahrein. De Alpine-coureur kreeg een vijfsecondenstraf voor het foutparkeren van zijn auto. Zo stond de Fransman met zijn A523 te ver over de gele lijn bij zijn startplek.

Ocon was verbaasd dat hij daar een straf voor kreeg, maar een gesprek met het autosportorgaan heeft voor duidelijkheid gezorgd. 'Ik heb met de FIA gesproken om te begrijpen wat er precies is gebeurd. Nu is het duidelijk en kunnen we weer verdergaan', vertelt hij aan RaceFans. 'Ik zat te veel naar rechts, zeg maar. Dat is waar het verwarrend werd, want ik zat te veel naar rechts en daardoor over de lijn.'

De verwarring ontstond doordat Ocon vanuit de cockpit simpelweg niet goed doorhad wat er gebeurde. 'Helaas kun je in deze auto's niet zo goed zien. Zeker niet als je zo op de grid staat. Je kunt de gele lijn als referentie zien, maar het is aan mij om dat te herkennen.' Dat laatste gebeurde niet en dat leidde tot een tijdstraf voor de enkelvoudig Grand Prix-winnaar.

Ocon ontvangt niet één, niet twee, maar drie tijdstraffen

Ocon kreeg uiteindelijk nog drie straffen. Eerst eentje, omdat hij zijn eerste niet goed incasseerde en later nog eentje wegens te snel rijden in de pitstraat. 'We geven onze fouten toe. In Bahrein zaten we duidelijk verkeerd. Ze zeggen: als het regent, giet het. Dat is ons dus overkomen. Gezamenlijk zijn we meestal erg goed in dat soort operationele zaken. En deze keer waren we dat niet.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws