Ferrari-simulator in Maranello gaf 'het complete plaatje' aan Hülkenberg Formule 1
Formule 1

Ferrari-simulator in Maranello gaf 'het complete plaatje' aan Hülkenberg

Ferrari-simulator in Maranello gaf 'het complete plaatje' aan Hülkenberg

Nico Hülkenberg heeft onlangs zijn eerste, volledige dag in de Ferrari-simulatoren in Maranello doorgebracht en dat gaf hem het complete plaatje in de voorbereiding op de Grand Prix van Saoedi-Arabië. Daar heeft hij van alles uit kunnen proberen, maar alsnog verwacht hij dat Jeddah een stuk moeilijker gaat zijn dan Bahrein.

Aangezien Haas nauw in verbinding staat met Ferrari, mag de Amerikaanse formatie ook gebruik maken van de simulatoren van de Scuderia in het hoofdkwartier in Italië. Daar heeft de Duitser recentelijk een dag doorgebracht en dat heeft hem gemotiveerd om regelmatig een dagje af te reizen naar Maranello. 'Het is een mix van van alles', vertelt de Duitser bij Formel1.de als hij het heeft over de voordelen van de simulator. 'Je kan werken aan de correlatie van Bahrein om je voor te bereiden op Jeddah en om ontwikkeling te stimuleren. Het is altijd een combinatie van dingen, nooit slechts één aspect', gaat Hülkenberg verder.

'Ik ga ze (de simulatoren, red.) dit jaar veel gebruiken, om de paar weken of zo. Ik denk dat we een plan hebben tot halverwege het jaar en dan zien we wel', onthult de Haas-coureur. 'Ik ben er een keer geweest in de winter en vond het best handig. Dus waarom zou je het niet gebruiken? Het maakt het plaatje compleet.' In Bahrein beleefde Hülkenberg een sterk eerste F1-weekend met Haas voordat contact met een andere bolide in de eerste ronde de race verpestte. De voorvleugel van de Haas-bolide was beschadigd en hij kampte met verlies van downforce. De Duitser geeft toe dat het in Saoedi-Arabië moeilijker wordt om de limiet van de auto te vinden.

Hülkenberg verwacht moeilijk weekend in Jeddah

Voorafgaand aan de Grand Prix in Bahrein hadden alle teams drie dagen extra om het circuit en de auto te verkennen. In Jeddah is dat vanzelfsprekend niet zo. 'Het is altijd een uitdaging om de goede plek te vinden', zegt de 35-jarige. 'Soms moet je compromissen sluiten. Ik denk dat het in Bahrein duidelijk heeft geholpen dat we daar drie dagen hebben getest. We hadden veel gegevens, veel informatie. Het was dus vrij duidelijk waar we heen moesten.' Daarbij vermeldt Hülkenberg dat Jeddah een compleet andere baan is, en dat er maar drie trainingssessies zijn.

'Dat is veel moeilijker. En maar één sessie onder raceomstandigheden, dat maakt het veel uitdagender om de sweet spot vinden', denkt Hülkenberg. 'Maar het is voor iedereen hetzelfde. Ik kom hier zo voorbereid als ik kan. Dat is gedeeltelijk waarom ik de afgelopen week in de simulator heb gezeten - verschillende opties doornemen en dingen filteren.' Daar sluit Haas-teambaas Guenther Steiner zich bij aan. 'Nico (Hülkenberg, red.) is zeer gemotiveerd om in de simulator te werken. We doen zoveel als we denken dat nodig is. We gaan nu correleren wat er is gebeurd in Bahrein en kijken hoe het is gegaan in de simulator voor Jeddah', sluit Steiner af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws